Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Protoze ostatni civilizace nemaji co degenerovat :P

0 0
možnosti
Foto

Jeden z důvodů, proč to jde se západní civilizací v některých směrech hůře než by bylo možné a žádoucí je, že se to přehání s demokracií, protože jsme si prý rovni. Ano, měli bychom si být rovni za stejných podmínek, ale stejní nejsme. Někteří chtějí především výhody, vliv, ale zodpovědnost nemají a ani mít nechtějí. Tak nějak to je.

0 0
možnosti
PS

P22e51t86r 38S78k44á92c27e48l

21. 1. 2015 22:54

Odpověď na otázku v názvu:

Lidé jsou jako pára v hrnci - jak se vyskytne otvor v pokličce, hned jím unikají. Neodpovědnost k tomu a výsledkem je dnešní marasmus. 

Jak z toho ven? Zdravým rozumem. Více na http://www.stranazdravehorozumu.cz.

Ten rým .........................................si kopíruji a budu přeposílat, používat....R^

0 0
možnosti
Foto

Autor prokazuje evidentní zmatení a neznalost ..... uvedu několik příkladů:

"„Elita“ ideologická za nimi v devastaci morálního vědomí lidstva pozadu nezaostává. O to se přičiňují takoví „vzdělanci“, jako jsou samolibí „vědci“ všeho druhu, proroci, mesiášové a vizionáři, ideologové všech existujících náboženství, církví, sekt..." je citace z článku. Pokud něco můžeme jakémukoliv náboženství vyčítat, pak ale těžko nějakou snahu o změnu chápání morálky. Jsou to právě církve a náboženské společnosti, které často nesou konzervativnost a jsou za to velmi často plísněny. Pokud se podívám u nás, jsou dominantními náboženskými společnostmi křesťanské církve (pokud tu dominantnost budeme chápat ve vztažnosti k lidem vyznávajícím nějakou víru) a ty stále lpí na určitých morálních zásadách, praktiky neměnných za poslední dva tisíce let. Jsou za to napadány (například v otázce přijímání sexuálních menšin, v otázce potratů a podobně, že omezují svobodu jednotlivců, matek a podobně).

"hlasatelé společností (státem) neomezované „svobody“ rodičů, vychovávat své děti a dávat jim špatný příklad (nepovinná školní docházka, soukromé waldorfské a církevní školy  apod.)." je další citace, kde autor zjevně nemá představu, o čem píše a malinko jej podezírám ze snahy vytvářet zcela amorální prostředí, kde dítě patří státu, nikoli rodičům. A opět jsou to právě třeba církevní školy, ale i mnohé soukromé školy, včetně škol waldorfských, které jsou kvalitativně na podstatně vyšší úrovni, než školy státní, veřejné. Případně, především pak u škol zřizovaných církvemi, se mnohdy starají o děti ze sociálně vyloučených skupin a tím jim dávají naději na lepší budoucnost.

Takže autor napsal celkem evidentní blábol, který sice někoho z administrace zaujal (ani se nebudu domýšlet koho), ale ani toto zaujetí u administrace nedává článku punc kvality či pravdivosti. Spíše je znakem toho, že i administrátoři jsou jen lidé stejně nedokonalí, jako my blogeři.

3 0
možnosti
Foto

Takže kolega Oulický požaduje redakční (administrátoři) cenzuru!!!

0 0
možnosti
JP

J41o54s85e94f 49P80o48t28r

21. 1. 2015 19:07

S napětím jsem čekal na pointu článku a jasně mi vyšlo, že světu se dostane mír a blahobyt, až v přímém hlasování zvolí Vás , popřípadě vaše kamarády. Já bych si dovolil doporučit vám ještě dvě entity,které by jistě fungovaly ještě lépe, totiž mimozemšťany (zkuste se zeptat v NASA, ti tam rozhodně někoho musí mít) nebo andělé (to by věděli na TV kanálu ACTIVE,  tam jim neustále čistí čakry)

1 0
možnosti
JR

J73a39r76a 61R59a47n68k

21. 1. 2015 18:21

Nebyla doba, v ktere by se nam zilo lepe....vzhuru do degenerace, ani minuta nudy, co bych si vice mohla prat?;-)

0 0
možnosti
PS

P85e23t96r 78S29k85á38c89e72l

21. 1. 2015 22:51

Zastavit válec, za kterým je vše zpustošené. Více viz Hyde Park či jeho debata na "Dvojce" s panem Max Kašparů.

0 0
možnosti
MR

Je to jinak, my do toho projektujeme odlišnou životní formu a to lidský život, jež vnímá jen poslední svůj stav, nikoliv stav kontinuálnosti.

Právě tato tato kontinuální slepota a slepota určitých principů jež formují ekosystém společností - civilizací.

Společnost má naprosto jiný úděl a formu než vývoj lidského života. Jednak se vyvíjí v společenských cyklech, tím jak postupně obsahuje a upevňuje svůj stav vůči schopnosti zajistit určitý společenský servis a ochranu proti jiným rivalitním skupinám a drsnosti životního prostředí planety.

Dále zde dochází ke generačním změnám hodnot. Taktéž se na tom podepisuje životní prostředí které motivuje vývoj lidských povah a schopností k duševnosti a taktéž pokračující evoluční rozrod lidských populací, jež mají odlišný genotop a sklony k sofistikovanějšímu, duševnímu a altruistickému projevů.

My jsme uměle zasáhli do tohoto ekosystému a to přes sociální a humanistické inženýrství, jež nebere v potaz lidské schopnosti obsáhnout tyto výzvy a transformovat se ve vyvinutější duševní projev a život. 

Na východní straně Evropy to byl komunismus jež cíleně zlikvidoval pluralitní třídní společenský systém, u nás 50 léta, hon na průmyslníky, živnostníky, sedlácké rody, inteligenci ... . Na západní straně Evropy je to sociální a odborářský stav.

Vše má společné a to zničení schopnosti ekosystému společnosti vytvářet složité podmínky pro vznik společenských skupin a schopnost jedinců rozvíjet svůj charakter.

To co společnost odlišuje od přírodního stavu je schopnost v sobě vytvořit podmínky pro vznik tvůrčího a nosného duševního jádra společnosti z kterého se rekrutují velké osobnosti, myslitelé vizionáři, vědci, pedagogové ... .

0 0
možnosti
MR

Společnost je od přírody navíc nastavena tak že jen malá část populace má sklon k duševnímu altruismu, ostatní je maximálně duševně sociální, schopnost rozvíjet své potřeby a své rodiny. Právě kodexy vytváří toto tvůrčí altruistické jádro, zde Bible, Korán ... , Problém pak je když tyto osobnosti odejdou a společnost projde fází barbarizace, tak tyto kodexy už nejsou schopny pojmout v jejích původním smyslu a transformují ji na svoji rovinu chápání a zde se dostává pod sociální a osobní instinkty a pudy.

1 0
možnosti

Tou přímou demokracií byste to opravdu vylepšil. Nefunguje nikde na světě kromě Švýcarska, všude jinde problémy jenom zhoršuje.

2 0
možnosti
Foto

Většina zkušeností je nepřenosných. Včetně historických. Běžně platí pro společnost i to, co pro jednotlivce. Čili:,,Hubu si musí natlouct každej sám":-/

A CO SE POLITIKY TÝKÁ, VŽDY JE TO O MOCI. Vždy je někdo na vrcholu. A ten nikdy nechce sestoupit.:-(

0 0
možnosti
Foto

Mně se v této civilizaci degeneruje poměrně dobře, před 26 lety to bývalo horší.

4 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik