Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Host

23. 8. 2018 19:11

Komouš;-O

0 1
možnosti

Host

23. 8. 2018 19:03

:-):-):-):-)

0 1
možnosti
MT

Dobrý, taky by se mi líbilo být občas Host! Doba předregistrační měla svý kouzlo. To by mi tenhle příspěvek nesmazali, protože je mimo téma:-)

1 0
možnosti

Host

23. 8. 2018 19:03

hmm

0 0
možnosti
MT

Já jsem myslel, že intervenci sovětské armády zavinil Sovětský svaz - protože ji sem poslal. A přitom si za to můžem sami, protože jsme mu málo lezli vítekam!

Tosouvěci.

10 0
možnosti
SN

:-).....Pane autore, máte pravdu, ale...jedou po Vás. Jsem o několik pátků mladší než Vy čili pamětník! Dnes se k tomu se zdáním celosvětového přehledu vyjadřují hlavně ti, co buď ještě nebyli na světě, nebo tahali kačera. R^R^R^

1 13
možnosti
Foto

Já taky nechápu kde ve školách vyhrabali učitele dějepisu, kteří musí být staří několik století aby se k tomu mohli fundovaně vyjadřovat.

7 1
možnosti

Host

23. 8. 2018 18:31

Rv

1 1
možnosti
PK

Úžasná a sedící charakteristika jednotlivých diskutujících, karma jak SněžkaR^R^R^

2 3
možnosti
Foto

Přesně tak jsem to viděl sám, coby 22 letý technolog. Odbíral jsem tehdy Listy a pamatuji si jak v nich kdosi na otázku, jak se mu nový časopis líbí stručně odpověděl: Jen abyste nám na podzim neopadaly. Stalo se. Po okupaci VS bylo po nich. Sám jsem se až hrozil, jak ze řetězu utržených členů KAN a K 231. Bez ohledu na realitu se naparovali a provokovali Kreml a média jim to zveřejňovala. Bylo jasné, že v této formě je další vývoj nemyslitelný. Nesouhlasím pokud jde o snahy o členství v NATO. Spíše se objevovaly tendence prosazovat neutralitu ČSSR.

2 2
možnosti
LB

Už podruhé tu tvrdíte cosi o tom, že členové KAN a K231 vyváděli jako utržení ze řetězu. Mohl byste to konkrétizovat?

Kdysi jsme se spolu bavili o arch. Hubertu Nepožitkovi. Věděl jste o něm, že patřil k zakládajícím členům českobudějovického KAN?

7 1
možnosti
Foto

Ona normalizace trvala "jen" dvacetjedna let, máte tam věcnou chybu.

K článku samotnému. Představte si, že existuje téze, že si svobodný národ zvolí to, co považuje za správné. Tedy řečeno jinak, celkem kašle na to, že vedle něj existuje stát, jehož principem je vojensky zasáhnout v případě, že mu zrovna nevoní politický systém u jeho souseda. To, že to nechápe ruský občan, je dáno jeho výchovou. To, že to nechápe letitý občan Československa, nyní ČR, je na pováženou.

Brežněvova doktrína byla šílená, kašlala na nějakého Dubčeka atd. Šlo o posílení impéria a to za každou cenu a jestli by v té zemi byl nějaký modifikovaný socialismus nebo třeba -považte - parlamentní demokracie, mu bylo fuk.

Už z historie víme, že Lenin vraždil nejdříve lehké stranické úchylky a ty antagonistické si nechal na později jako dezert.

16 0
možnosti
SN

:-)......Pane doktore, víte něco o poválečném rozdělení Evropy mezi vítěznými mocnostmi ?

0 6
možnosti
VS

To je neuvěřitelný blábol!Napiště jediné jméno člověka, který v roce 1968 chtěl veřejně kapitalismus a vstup do NATO!!Rv

21 2
možnosti
ND

Přesně to jsem chtěla napsat!

12 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik