Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Vaše porovnání je dobré, pokuste se také dát na váhy Bibli a Talmud.

Vím však, že cokoliv se i jen naznačí proti židům, je skoro trestným činem.

Všichni víme, že přes bankovnictví vládnou světu.

0 0
možnosti
JH

J82a55n 65H11l82e34d72í74k

9. 10. 2017 21:20

každá doba má své priority, kdybyste sedával v soudní síni, možná by vás napadlo, že upalování čarodějnic by mohlo platit i nadále, taková hladomorna mnohokrát způsobila návrat paměti i přiznání ke lhaní i obohacování. Jelikož však MÁME HEN TEN MIER , kauzy se natahují, obhájci nekřesťansky bohatnou,- Rath se po 6 létech zatčení připravuje na velkou oslavu promlčení, já bych té dnešní pokřivené prý demokracii zas tak moc nefandil.--- Srovnávat islam s křesťanstvím je zaměňování požáru s ledovcem. Společnost se nebude vracet ke středověku, společnost chce žít v moderním světě a nikoliv za hulákání muezínů kamenovat manželky impotentů. Hysterické vyvolávání muslímských kleteb na moderní život, opravdu nesmí posloužit k návratu krvavých diktátorů z odporné minulosti

3 0
možnosti
AS

Popsal jste to pěkně.

Jenže - například fanatičtí husité neměli v rukách nástroje hromadného ničení - měli sílu ničit a plenit jen tam, kam dojeli na vozech a to nebylo příliš daleko. Měli by problém s logistikou a v cizí zemi bez posil nebylo možno dlouho přežít.

To dnes je, panečku, situace zcela jiná. Stačí vám pár desítek na vše odhodlaných lidí a jste pán vesmíru.

Srovnáváte nesrovnatelné.

3 0
možnosti
JH

J78a21n 76H43l86e95d43í53k

9. 10. 2017 21:23

p. Slámečko, husité terorizovali, vykrádali a vypalovali od Baltu až po Adrii

Žižka umřel 1424, ale loupežení a vraždění trvalo dalších cca 60 let.

0 0
možnosti
SP

Je mně vás líto p. Trinkewitzi . Kvůli vám a vám podobným skončí evropská civilizace.

Obhajujete zvěrstva islámských fanatiků s nesmyslným argumentem o 700 letech zpoždění.

9 1
možnosti
Foto

Neobhajuji islamisty, ale varuji před KAŽDÝM FUNDAMENTALISMEM. Komunistickým, fašistickým i neoliberálním, bigotním i cynicky nemorálním.

Věřím v křesťanskou morálku a vědecký racionalismus.

2 0
možnosti
Foto

Rozdíl mezi židovstvím a křesťanstvím je jen časový, několik tisíc let. Židé jsou oproti nám andělské bytosti, jejichž dokonalosti dosáhneme za pár tisíc let, stejně jako se muslimové budou podobat nám po nějakých těch 700 letech.

Takhle jste to (ne)myslel? ;-D

Vycházíte z nesmyslného předpokladu, že rozdíl je jen v tom čase; mýlíte se.

8 1
možnosti
MP

Nebudu popírat vraždy, jež se staly pod katolickou i protestantskou kuratelou. Bylo to popření ducha Nového Zákona. Jenom, když už jste opisoval z cs.wikipedia článek Čarodějnické procesy, mohl jste ocitovat např. tuto pasáž :

"V raném středověku díky sv. Bonifáci a sv. Agobardu, kteří čarodějnictví považovali za pouhou pověru a iluzi, čarodějnické procesy prakticky neexistovaly. Jeden z významných středověkých papežů, Řehoř VII., tak například v 11. století zakazuje pod trestem exkomunikace dánskému králi Haraldovi zahájit proces s údajnými čarodějnicemi, které byly obviněny z katastrofálního sucha a morové nákazy. Situace se změnila kontaktem s arabským světem po křížových výpravách "

Zrovna tak jste mohl zmínit, že čarodějnické procesy znal celý starověk včetně Chamurapiho zákoníku, antický Řím či předkřesťanští Germáni. Byl to např. onen Fridrich II., který se na Sicílii v mnohém inspiroval od Arabů. Pokud jdeme např. do preciznější wikipedie německé ( Hexenverfolgerung ), zjistíme např., že španělská inkvizice rozšíření čarodějnických procesů zabránila a tak se neschválená kniha Kladivo na čarodějnice dostala spíše do německy mluvících zemí i když i zde měla řadu odpůrců. Počet obětí v Evropě udává na asi 50 000 osob. ( Pruská propaganda se snažila Římské říši přiřknout 9 milionů obětí. To už se dostáváme do tzv. black history - kdy se ideologicky znepřátelené strany snaží očernit jedna druhou ).

Jinak souhlasím, kdyby se Karel II. z Lichtenštejna vykašlal na Květnou zahradu a místo toho zabránil procesům na Šumpersku, měl by méně slavný zápis v české historii, zato slavnější ve věčné Knize života.

6 0
možnosti
Foto

To, že islám je v podstatě stejný jako křesťanství, jen je o několik století opožděný, to je mylný názor. Stačí jen porovnat životní osudy Ježíše Krista a Mohameda. Ježíš působil v podstatě jako kazatel a zemřel jako mučedník. Mohamed šířil svoji víru stále více násilím a skončil jako nemilosrdný dobyvatel.

23 1
možnosti
ZB

Ježíš ovšem za svého života nešířil nové náboženství o to se postarali teprve jeho následovníci.I křestanství bylo šířeno násilím a jeho stoupenci byli nemilosrdní dobyvatelé....

4 8
možnosti
ZH

Hlavním problémem je, že zjevně nevíte nic o tom, co křesťanství a islám ve skutečnosti učí. Pokud byste věděl, nemohl byste napsat takový titulek.

17 1
možnosti
ZB

Co učí...?Autor popsal činy křestanských fanatiku,kteří si pro své zrudnosti to své v Bibly našli...stejně jako si to své najdou v Koránu dnešní islámští fanaticí...Fanatismus je zlo v jakémkoliv náboženství a ideologii.

3 3
možnosti
LJ

Ateistický komunistický režim má v Rusku na svědomí 20 milionů lidských životů, podle některých o hodně více. V Číně v době kulturní revoluce zaplatilo životem 70 milionů osob, v Kambodži komunista Pol Pot nechal vyvraždit plnou třetinu obyvatel. Ti křesťané byli ve srovnání s ateisty řádícími v osvíceném 20. století úplní žabaři.

13 2
možnosti
Foto

Proč také nepřipomenete, kolik desítek milionů lidí zahynulo v obou imperialistických světových válkách?

4 2
možnosti

Máme tedy, v souladu s Vaším titulkem, 700 let počkat a pak si s islámskými fanatiky v klidu podiskutovat?

2 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik