Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za pozitivní hodnocení mého blogu diskutujícími. Zřejmě rozčarovaná veřejnost již pochopila, že dnešní "zastupitelská demokracie" a hrabivý kapitalismus vedou svět do všeobecné krize Bez ohledu na zájmy většiny populace, ohrožené jejich důsledky.

0 0
možnosti
JK

Komoušové jedou podle učení Lenina, získat moc jakýmikoliv prostředky, třeba se i vydávat za kapitalisty, lhaní jim šlo vždycky dobře a navíc když to i nese prachy a funkce, tak co.

Tak třeba přímá demokracie, naprostý opak komunistické ideologie vlády jedné strany, ale když se to hodí, že. Jenže zatím je tu velkovykořisťovatel co potřebuje hlasy tupců stejně jako komunisti, sice pak přicházejí o hlasy, ale dokud má politbyro své jisté, tak je to nezajímá, hysteričtí budou až o volbách a to bude doufám pozdě. Chytřejší část národa AB nevěřila od počátku, nebo po zkušenostech, slibech, lhaní, korupci a podvodech dala na svůj zdravý rozum. Je sice pravda, že ono není moc na výběr, ale cokoliv jiného je výhra.

2 0
možnosti
Foto

KSČM je hrází proti vládě finanční oligarchie reprezentované osobou pan Miroslava Kalouska, hrází proti druhém, čtrtému, pátému, atd. až stopadesátému důchodovému pilíři. A to je třeba ocenit !!

2 5
možnosti
PB

P38e70t12r 37B55u91r86i50a43n

28. 7. 2019 18:25

To, že se kapitalismus potácí v krizi, nám vtloukala do hlav už soužka čitelka před 40 lety. Kde je jí dnes konec. Zemřela s nenaplněnými vizemi o přelomové změně lidstva k lepšímu, chuděra.:-P

7 1
možnosti
Foto

Šťastná to žena.

1 1
možnosti
LC

... oportunistickým slouhou :) ... s historicky nejhorším volebním výsledkem se KSČM podílí na vládnutí. Socánci s 15 poslanci mají 5 ministrů a tolik hovadin se jim nepodařilo prosadit, ani když měli vládní většinu. Dobrej oportunismus.

6 0
možnosti
Foto

Komunisté rezignovali na vizi komunismu. Asi jim stačily dosavadní příklady z praxe a sám se jim nedivím. Společenské vlastnictví výrobních prostředků je odtržené od myšlení běžného člověka a jedinec, který se dostane k moci je v tu ránu pacholek a je jedno, jestli komunista nebo kapitalista.

4 1
možnosti
MB

Je to tak, jak popisujete. Nicméně doba je plná neuvěřitelných změn. AB se pragmaticky přesunul doleva. V ČR jsou tak 3 levicové strany = ČSSD, KSČm a Hnutí ANO. Jde o obrovský přetlak nabídky a a matení voličů. Hrad ničí Sociální demokracii - Komunisté si kupodivu ještě nevedou špatně! Přetvořili se na firmu, i v hospodaření mají rozumná čísla! Doba levici nepřeje - viz chlapci z Lihového domu, problémy v celé Evropě. Dělnická třída prakticky zmizela. Filip pragmaticky postupuje, až se dostal na úroveň skrytého podílníka spoluvládnutí. Komunisté již nemají co nabídnout, drží je nostalgické jádro. Zřejmě by musela přijít nějaká šoková, podobná celosvětové krizi. To nehrozí a tak si parazituj. Stejně krásné, kdy podporují Oligarchu + Bureš s Falmerem se dokonce objímají a notují si, jak jim to spolu pěkně jde ! Myslím, že duchovní otec K. Marx by se nestačil divit ! ...

4 0
možnosti
Foto

KSČM buď je, a nebo není levicovou stranou. Nemá smysl říkat, že pokud se hlásí k levici, měla by hlásat totéž jako okamurovci. A malá strana může velkou stranu tlačit směrem, kam by velká strana sama o sobě nikdy se nedostala. Z historického hlediska by to připomínalo situaci poválečného Maďarska, kde dobře organizovaní komunisti tlačili většinovou malorolnickou stranu hodně doleva.

1 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik