Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

Autor si neuvědomil že prakticky je svět vychováván 2000 let různými autoritami patřícími k inteligenci převážně i církvi! Jejich úroveň se postupně zvyšovala o filozofii i přírodní vědy. Přesto se to téměř vůbec neprojevovalo na morálce společnosti! Kradlo se, mučilo i vraždilo včetně častých válek o moc a majetek.

Takže není žádný racionální důvod se domnívat zamezit poklesu morálky převzetím vlády vzdělaných filozofů (medicinmanů) dosáhnout zlepšení všeobecné morálky!

0 0
možnosti
Foto

Problém je v tom, že když vykopeme schopné psychopaty od válu, tak je nenahradí filosofové, ale neschopní psychopati.

A teď babo raď. :-)

1 0
možnosti

Však byl Platón první, kdo dobře popsal totalitní diktaturu. Ostatní od něj tak nějak opisují. I komunistická totalita sama sebe vydávala za systém postavený na vědeckém poznání a marxistické filozofii. Chcete tedy totalitní diktaturu? Já bych radši nechal vládnout lidi, ne jakési neodvolatelné filozofy.

2 0
možnosti
Foto

Platon doporučoval vládu monarchy - filosofa. To jsem měl na mysli.

0 0
možnosti
Foto

Protože tak "klub" psychopatických nenažraných multimiliardářů penězi ovládá všechny vlády, zbavuje zbytek populace jakékoli svobody volby. A pro mamon žene lidstvo a svět do nevratné ekologické katastrofy. Podle principu: Po nás potopa".

1 1
možnosti
JL

Pane Trinkewitzi. Zde je "Old wisdom"!!! (stare prislovi)

"Whoever has the gold, makes the rules"

Volne do cestiny - Kdo ma zlato (penize) ten rozhoduje (vladne).

Je treba si to zapamatovat. Ti, kteri chteli toto zmenit, pohoreli. Pravda z minulosti nam to podvrzuje.

2 0
možnosti
TD

"V ekonomické literatuře se tento uvádí jako stav, kdy 1% populace vlastní 90 % celospolečenského bohatství."

A to má být něco špatného? 1 % je 70 milionů lidí. V podmínkách ČR je to 100 tisíc lidí. Tedy žádná konspirace několika vyvolených židozednářů, jak se to snažíte prezentovat.

Proč by mělo mít 99 % lidí podíl na "celospolečenském" bohatství, tj. na fabrikách, firmách, lesích, elektrárnách atd.? Copak těch 99 % tzv. "obyčejných lidí" má vůči tomu majetku nějakou zodpovědnost?

Kdybych řekněme já dostal v rámci nějakého celospolečenského narovnání např. 10 milionů Kč majetku v podobě nějaké fabriky, co bych s tím proboha dělal? Leda bych tu firmu přivedl na buben. Tak proč bych ji měl u všech čertů vlastnit?

Jestli Vy si spíš nemyslíte jen na tu virtuální číselnou hodnotu v podobě peněz ve vlastní kapse? Tak to by samozřejmě bylo hezké. Jenže nic takového neexistuje. Těch 90 % celospolečenského majetku se neválí ve formě bankovek na veliké hromadě v trezoru strýčka Skrblíka. To je majetek, o který se musí někdo starat, někdo ho musí spravovat a rozvíjet. Chcete se do toho pustit? Jen směle do toho - založte firmu, nebo nakupte akcie nějaké existující...

4 0
možnosti
MM

To je úžasný blábol, jiné hodnocení mne nenapadá! Rv

3 0
možnosti
AD

Vývoj spěje neodvratně k situaci že 1% zbohatlíků bude vlastnit 99% majetku světa jak předpověděl již Marx. Je potřeba zpomalit vývoj na př snížením prac. doby na 6h/den a tím vyřešit nezaměstnanost a šíříci se "vyhoření"! Není nutné aby celý zisk z rostoucí produktivity práce připadl majiteli! Ten to stejně promrhá za drogy, nákup miliónových aut, jacht, tryskáčů a vil u moře!!!

0 0
možnosti
Foto

"Světu vládnoucí finanční a politická oligarchie " Těmito pindama mě živili bolševici podstatnou část mého života a holt jsou někteří, kterým se tyto pindy stále líbí. Z toho kouká komunistké žvatlání jak....... Tohle může dát dohromady zarytý bolševik.

2 0
možnosti
MP

Kdyby po našich prezidentech- ekonomech, Klausovi a Zemanovi, přišel do čela republiky osvícený filosof Masarykova typu, zatleskal bych.

0 0
možnosti
Foto

To je hutnej matroš. Co berete? A když se vám nelíbí parlamentní demokracie, co nabízíte jiného?

8 0
možnosti
Foto

Moderní přímou demokracii podle švýcarského vzoru.

Návrh na novou ústavu pro ČR najdete na mých stránkách trinkewitz.cz

1 5
možnosti
AM

A22d29a31m 48M95a91l42ý

7. 2. 2019 7:16

K čertu s marxismem, k čertu s třídním bojem.

Svoboda a demokracie!

1 1
možnosti
Foto

Máte to málo platné. Třídní boj pokračuje i když ho samozvaní "demokraté" zapírají.

Záleží jen na tom, aby byl "sametový", nikoli krvavý.

1 4
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik