Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Řešením je zeštíhlení státu a úspory, pak nebude problém se schodkem, jenže to je jaksi v rozporu s nesmyslnou rozhazovačnou politikou. Tomu dáme, tomu taky, pak to všechno budeme kontrolovat, k tomu potřebujeme další armády úředníků . . . tam by se našly úspory, jenže pak by bylo třeba reformovat zdravotnictví a důchodový systém a to už je moc práce.

2 0
možnosti
JL

Pane Trinkewit Vas clanek je jak vystrizeny z byvaleho Rudeho Prava nebo z marxisticke prirucky na oblvovani obycejnych lidi. Specialne posledni odstavce, kterymi se snazite ukazat to "dobro" pro svet.

Svet jednoho vlastnika velkych podniku typu Bati dnes uz nenajdete. Dnes inovavacni myslenky se davaji na burzu a jejich cena stoupa (nebo klesa) podle spravneho vedeni, vydelku, vnitrnich a vnejsich tlaku a take nahod, podle politickeho sveta a mnoha dalsich faktoru. I vy mate moznost se toho uspechu zúčastnit.

Vlastnici akcii domácího prumyslu, podporuji stabilitu státu. Vlastnici akcii cizích podniku, prinaseji hodnoty do sve země. Každý ten vámi oznacen miliardar, ma vse investovane peníze prave v tech akcii ruznych podniku. Jejich bohatstvi davaji do hodnot kurzovniho papiru. A jak jsem podal v predeslem odstavci. Mohou vydělat, ale také prodělat. Zakladatel Facebooku pan Mark Zuckerberg vam muze rici kolik ztratil miliard při problemu s jeho vymyslem.

Kazdy drzy nárok na prerozdelovani vypracovanych hodnot, progresivni dan a diktarorske zákony urcujici narodni socialni zabezpeceni, vede k byrograticke spolecnosti, upadku služeb a zniceni vseho, co minula generace vytvořila. Historie dnesni Venezuely je toho jasnym důkazem. V zemi bohate na olej, lide utikaji (kolumbie), aby se najedli. Stat ma jen povinnost zajistit moznost pro svobodného obcana se sam rozhodnou, jaky život si chce zaridit.

CR potřebuje vyrovnany rozpocet, stabilitu vlády a vidinu a plan do budoucnosti. S timto s vámi plne souhlasim.

1 1
možnosti
JL

pokracovani:

Nebudu vice psat o tech dvou odstavcích vašeho clanku, Pane Trinkewitsi. Jen chci rici vam a vsem ctenarum vašeho clanku, co si mysli svobodny clovek, který letos oslavuje 50 let v te „dzungly“ miliardářských chamounu. Jsem spokojen, i když jsem jen technolog.

1 0
možnosti
Foto

Nejvíce se mi líbí, jak se ODS, STAN, TOP 09 a ostatní opozičníci neustále diví, kam ty státní peníze neustále mizí a k čemu musí být tak vysoký schodek a přitom nikdo z nich s žádným racionálním řešením jak tomu zabránit, nepřišel. A přitom by stačilo tak málo - například poslat do práce a udělat výdělečně činnou bez nároku na dávky v hmotné nouzi skupinu nepřizpůsobivých obyvatel. Jenže s něčím tak až příliš horkým si /tyto nahoře zmíněné strany/ pálit prsty nemíní. Což je docela škoda, neboť jsme se mohli o velký kus pohnout kupředu. ;-O!!

2 0
možnosti
FD
MB

V podstatě, by to mělo fungovat tak, že v čele někdo odopovědný řekne - Na to již nemáme + mysleme na to, že po nás jdou další, (mladší). Kdo to udělá skončí. Pak deficit je přímá drzost, která říká - Máme na vše a na ty další kašleme. Babišovy optické úspory plynou z NEinvestování! V Praze padají mosty - V republice není po čem jezdit. Proč jde M. Zeman k Rozpočtu - to nechápu. Dnes jsem na to však přišel! Moudře, jako hospodář jej zkritizuje - Levicově populisticky jej pak doporučí ke schválení. Komunisté to podporují taky - Tak nějak se produkují zářné zítřky s tím - Bude lépe. Babišova popularita klesá, (27.5%) - To je špatné! Populismu bude ještě více... :-)

3 1
možnosti
SN

:-)......V Praze padají mosty a vinen je Babiš, který je u vlády rok, nebo také KRnáčová. Kdyby nespadla lávka, tak by po mostech neštěkl ani pes. TeĎ jsou mosty mánie.

Babišova popularita klesá.....měl jste si ho dnes poslechnout v parlamentu na TV 24. Jsme na špici v Evropě. Momentálně jedná v Anglii s Mayovou. Viděl jste někdy takhle se pohybovat mezi světovými veličinami Sobotku? Hlavně plivejte! RvRvRv

2 4
možnosti
Foto

Nepochopil jsem těch 10 miliard:-/

0 0
možnosti
VB

Tak celkově (když započítáme obce, kraje,...) jsou státní finance v přebytku. V přebytku byl i rozpočet v minulém roce, doufejme, že bude v přebytku i letos. Deficit pouhých 40 miliard je kosmetický, bral bych ho jako sázku na jistotu, předpovědi už od časů Sibyly jsou nejisté a je lepší být spíše mírně opatrný, než se pak divit. Zvláště v dnešním světě obchodních válek a se signály, že může nastat další krize (ceny akcií, cena ropy, cla na kde co, ...).

Silně přebytkový rozpočet (i přes výdaje na migraci apod.) má Německo, ale ostatní státy asi moc přebytkový rozpočet nemají - ve srovnání s nimi na tom budeme podobně. Ale nejsem ekonom, budu rád, když mě někdo opraví.

2 1
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik