Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pánové diskutéři, přečtěte si mojí knihu SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA a teprve potom si udělejte soudy o mojí senilitě, naivitě, nekompetentnosti atd.

A pak si doplňte vzdělání alespoň na 20% mého.

0 0
možnosti
KN

Tak jsem si myslela, že většího exota, než je Karel Januška, zde na blogu nenajdu. Zdá se, že jsem se mýlila. Opravdu nevím, proč si někteří lidé s především technickým vzděláním myslí, že rozumí všemu, od politiky, ekonomie, filozofie, po právo. Já mám humanitní vzdělání (doktorát na Masarykově universitě), rozhodně si ale nemyslím, že můžu psát úvahy o jaderné energetice nebo směřování našeho strojírenského průmyslu.

Nevím, jakým vzděláním se chlubíte, podle vašeho životopisu na vašich stránkách jste dokončil v roce 1960 ČVUT a pak máte nějakou nedokončenou externí vědeckou aspiranturu, prý přerušenou společenskými změnami. Nevím, co si pod tím představit, dovedu si představit, že změna demokratického režimu v totalitní může mít za následek nedokončení vědecké aspirantury, ale že by tomu bylo naopak, to jsem snad u nikoho nezaznamenala. Ledaže by ta vaše práce byla natolik poplatná komunistickému režimu, že v demokracii byla prostě neobhajitelná.

0 0
možnosti
JS

Máte v podstatě pravdu. Ovšem víte o nějakém státu, kde to funguje jinak?

0 0
možnosti

Přímá demokracie je zastaralý způsob vlády, který funguje pouze na úrovni obce, nikoli státu. Důkazem je, že se ho ve funkční podobě nepodařilo zavést nikde jinde než ve Švýcarsku, kde je to ovšem dáno nekoliksetým unikátním vývojem, který těžko půjde zopakovat. I tam je ovšem politický systém založen na politických stranách, protože tak je to v demokracii potřeba. Každý, kdo se pokusil odstranit vliv stran, které reprezentují skupinové zájmy občanů, nakonec zavedl diktaturu. Ani ve Švýcarsku to ovšem není tak, jak si to představujete vy, okamurovci. Ve většině kantonů tam není odvolatelnost politiků, o některých otázkách se tam nehlasuje a centrální vláda má pouze omezené pravomoci. Není tam tedy silný prezidentský systém, který prosazuje Okamura. Jeho vizi se nejvíce blíží Venezuela. To je ovšem dnes zkrachovalá diktatura. Děkuji, nechci. Co se týče Afghánistánu, poněkud jste zapomněl na teroristický útok provedený na území USA organizací, jíž Afghánistán poskytoval útočiště. Proto byl aktivován článek 5 Severoatlantické smlouvy.

4 0
možnosti
MB

Maxim Gorkij má to své - Člověk, to zní hrdě! Já pak říkám - Manager 70 let z ČSSR = to je vono! Když Miloš Zeman káže své bludy - budiž, stárne a bere za to prachy. Když koná podobně Babiš, chápu, nechce do basy a chce dotace. Podobně Okamura, je stavebník RD - trubka bude bydlet v rouře. Když to ovšem píše manager, tak to má váhu! On tomu asi věří. Přesto jím nepohrdám a čekám na další komiks díl pokračování ! (Komiks je umělecké médium, někdy označováno jako „deváté umění“) ... :-)

2 0
možnosti
Foto

;-DSvatá prostoto, a to všechno myslíte vážně???

6 0
možnosti
ZJ

Za vše může Klaus (a Putin). To oni, navzdory odborníkům typu Rychetský, Jičínský, Pithart, Benešová atd. vytvořili protilidovou ústavu.

1 0
možnosti
Foto

Na fotce vypadáte jako zachovalý padesátník. Žluč vás nejspíše dobře konzervuje.

8 0
možnosti
TT

Takže jste se rozhodl přepsat Insolvenční zákon, ale ti zabedněnci nechtějí vaše dobro pochopit.

Jen drobný dotaz, rychlost na železniční trati měly omezit České dráhy? Na dálnici mezi Prahou a Brnem omezuje rychlost Student Agency (nebo snad ČSAD Hradec Králové)? Kde jste se seznámil s důkazy ze soudního procesu?

Tolik jen krátce k vaší snaze se alespoň pořádně seznámit s informacemi o věcech, o kterých píšete (nula, nula a pořád nula).

8 1
možnosti
RC

No ted jste svoji komunistickou minulost dokonale odkopal....

17 1
možnosti
Foto

Jste potvrzením skutečnosti, že stáří nemusí znamenat moudrost.

21 2
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik