Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trochu pravdy mají všichni kteří tvrdí že Rakousko-Uhersko bylo soustátím Evropy které se snad nemělo rozbíjet protože bylo zárukou že by se nikdy sovětský systém nedostal do Střední Evropy! Nic se nedá dělat, musíme znovu se snažit sestavit Evropské soustátí. Připomínám prvenství poděbradského knížete o spojení Evropy! Dnes můžeme čerpat s kladných i záporných zkušeností při zřizování USA a vyhnout se obč.válce Sever proti Jihu (nebo Západ proti Východu)!!!

0 0
možnosti

Pro ty, kteří si myslí, že se sudetoněmecký Landsmanschaft proměnil ve spolek dobromyslných krajanů mám jeden příměr:

Americký Kuklux klan se oficiálně vzdal násilí a rasismu. To ovšem neznamená, že je začnu považovat za klub skautíků a nebudu je dál mít za nebezpečné antisemity.

Naše země musí absolutně a beze změn trvat na poválečném stavu a vždy opakovat, že se jedná o ukončené historické události.

1 0
možnosti

J98a21n 54R51á21ž

21. 5. 2018 21:06

Jen další připomenutí toho, že při styku s Němci musíme být hodně obezřetní, neb staletí permanentního nátlaku z jejich strany se musí stále připomínat.

Paní Thatcher neříkala marně, že po sjednocení Německa začnou s Němci opět Evropě problémy.

PS. Někde jsem přečetl tuto myšlenku: "Nevinní, trpící Němci pod Čechy byly příčinou Mnichovské dohody je neonacistická lež, ve které skrytí propagátoři Hitlerových názorů pokračují i dnes", což je myšlenka se kterou souzním!

5 4
možnosti

„Jsme to my, kteří požadovali, aby u nás Němci zůstali. Na věčnost, dokud bude republika existovat, měli by s námi žít, a také bychom měli vzít ohled na psychologii německého národa ... Odplata není žádný program ... slíbili jsme našim Němcům, že je nebudeme utlačovat ani národně, ani kulturně, ani hospodářsky, a to bychom měli také dodržet. Prosím, aby nikde nedocházelo k násilným činům. Stydím se do hloubky své duše, když odstraňujeme a zakazujeme německé nápisy, nebo zakazujeme hovořit německy.

Karel Kramář 1918

6 0
možnosti

Otázka je nakolik by 100% dodržování Kramářových zásad pomohlo. Osobně si myslím,že málo nebo vůbec. Heim ins Reich bylo daleko silnější. Svým způsobem to umím pochopit. Do ČSR nechtěli.

1 1
možnosti

I když pan Posselt nepatří mezi mé oblíbence, slušnost by mi nikdy nedovolila použít ve spojení s jeho jménem označení "tlusťoch". Je to trapné a naznačuje to, že se vám nedostává věcných argumentů.

9 2
možnosti
Foto

Podobné články jako ten, ze kterého jste citoval, se v sudetoněmeckém prostředí vyskytují často. V minulosti jich bývalo více a byly ostřejší, poslední dobou jich ubývá a jsou umírněnější.

Tedy nic nového pod sluncem. Podobně štvavým článkům nejde ani dost dobře zabránit. Ostatně štvavé články v opačném gardu se vyskytují i u nás.

2 1
možnosti

Ano, tento autor ho napsal.

3 5
možnosti

T65o11m89á21š 61P21í81c12l

21. 5. 2018 16:39

A to nám chtějí hoši henleinovští oslavit 80. výročí od 1938 sjezdem v České republice...

3 0
možnosti
Foto

V Augsburgu jsem na žádného henleinovce nenarazil.

2 0
možnosti

J58i82r46i 17V36r87a34b39e22c

21. 5. 2018 16:38

Ještě více hnoje a karma bude větší .

3 6
možnosti

J54i52r87i 10T33i71c38h71y

21. 5. 2018 15:59

I u nas se ted objevuji neznalci a prepisovaci historie, kteri by radi zapomneli na nacisticke zlociny a velezradu nemeckych obcanu ceskoslovenske republiky a chteli by se omlouvat za odsun Nemcu.

8 1
možnosti
Foto

I u nás se objevují neznalci a přepisovače historie a rádi by zapoměli na zločinu komunismu u nás na kterých se podílel každný z nás a radi poukazují na sudetské Němce jejiž vina spočívá jenom v tom, že volili Henleina, protože věřili tomu, že se budou mít lépe.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS