Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý. A jako další krok bude následovat znárodnění majetku, smazání třídních rozdílů a sociální rovnost pro všechny.

Žijete v bludu, ale bohužel se s tím nedá nic dělat.

2 2
možnosti
Foto

Tak nevím, ale po přečtení článku mám neodbytný pocit, že autor je marxistou.

Mimochodem, v současné době konjunktury, kdy rostou daňové základy, se vybere víc i bez zvyšování daní. No a firmy? Ty budou optimalizovat, ať bude výše daní jakákoliv.

9 2
možnosti
Foto

Máte pravdu, hlásím se k autentickému Marxovu a Engelsovu marxismu.

Invektivy účastníků diskuse přehlížím, protože představují názor 1 promile čtenářů!

V tuto dobu je počet čtenářů 3384 a karma 31,71

2 0
možnosti

Uz jsem myslel podle titulku, ze s Vami budu vyjimecne souhlasit. Ale clanek je naprosty nesmysl prosazujici Vas vlhky sen - danovou progresivni sazbu, coz je jen zpusob, jak vytahat penize ze schopnych (kterych neni moc), aby se zacpala usta tem mene schopnym, kterych je mnohem vice.

12 2
možnosti

Pane Caho, a vy si myslíte že je správné pří současném neustálém růstu produktivity a zisku že nemnozí žijí na drogách, kupují miliónová auta, tryskáče, helikoptéry, jachty, vily v zahraničí, neplatí pro ně policie a soudy?!? Pokrok v produktivitě způsobují nejen bankéři ale i ti ze "spodiny" jak Vy tomu říkáte!

0 0
možnosti

P10e39t60r 23B61r44o63ž

14. 5. 2018 19:03

Proč za to, že jeden Žlutý Baron krade, jak vzteklej, trestat ostatní vysokými daněmi?!Rv

6 2
možnosti

Protoze tenhle autor nic jinyho nezna. Vlhky sen progresivni dan. O tom,ze tady litaj miliardy na dementni dotace - solar, repka, velkouzenari ani slovo. Ale budem progresivne dabnit zamestance s platem na 1000 Eur, Boze to je slint, co jsme si zas tady precet.

9 1
možnosti

Nemám nic proti tomu, když si někdo bez pomoci státu dopřává rozmařilý a hrabivý způsob života.

Mám však dost velké výhrady k tomu, abyste si ho dopřával vy z cizích peněz.

4 2
možnosti

Ještě že autor má vliv na ekonomiku pouze na blogu. Uf Uf

12 1
možnosti

Každý máme svoji mantru, u Vás, pak "Ob blog" = Řešení neduhů světa zvyšováním daní ! Co po Topánkovi zůstalo dobré = 15% daně z příjmu. Kdyby levice - to s člověkem myslela dobře, tak se zasadí o ještě nižší daně ! ON, JEDINEC , si vyprodukoval - ON SE ROZHODNE, jak naloží. Tato levice dělá přesný opak ! - Poporuje A. Babiše, který si své edaně upraví rozložením do 220 firem. Pak je výsledek - daně = dotace = 0 vyjde z 0. (Soc a zdrav. odvody platil i ten před ním !). Je pronásledovanán za Čápy za 50 milionů. Dalších 300 milionů tam nalil - přes reklamní fígl nákladu, (nikoho to netrápí). Mj., v OV je přesně na toto téma soud - kauza Dědic. Zbytečná pak uvádět model, že 15% z 10.000 Kč = 1.500, ze 100.000 Kč pak 15.000 Kč daní atd. Co je na tom neprogresivního ? ... :-)

7 0
možnosti

P77e74t87r 57B74u13r43i86a25n

14. 5. 2018 11:56

Progresivní zdanění je sprostá levičácká krádež ne nepodobná komunistickému znárodňování. Švihlíková tyto své pomatenosti hlásá už dlouhodobě a nikdo se nad tím ani nepozastavuje. Například její neomalené volání po tom, aby se zahraničním investorům zabavovaly zisky z investic, tedy dividendy, by mělo za následek zhroucení investičního trhu směrem do ČR. Příklad Venezuely, dvoubilionový latentní dluh socialismu, ekonomické zhroucení RVHP a podobné výsledky práce bolševických ekonomů budiž nám varováním. Racionální jednání, kterým se zaštiťujete, neznamená vždy spravedlivé, či optimální řešení, ale mnohdy taky účelové. I krádež je účelová, tedy z pohledu zloděje racionální. A tady to platí dvojnásob. Spravedlivé jsou naopak degresivní daně, kdy ten, kdo odvádí společnosti jmenovitě větší objem peněz ze své činnosti, by měl být zvýhodněn ve formě slevy.

20 3
možnosti
Foto

Pane Buriane, nevím do jaké příjmové a majetkové skupiny patříte, jste-li zaměstnanec nebo malý, střední či velkokapitalista, ani jaké máte ekonomické vzdělání. Nechápete hlavní rozpor kapitalismu, který spočívá v tom, že společenský produkt, tvořený třemi činiteli - prací, půdou a kapitálem není rozdělován podle příspěvků oněch činitelů, ale IRACIONÁLNĚ ve prospěch posledních dvou. To je dáno třídní diktaturou kapitálu, která si tvoří "PRÁVO" jen ve svůj prospěch. A co je kapitalismus kapitalismem, vede to k cykličnosti kapitalistické ekonomiky, způsobené relativní nadvýrobou a zaostávající poptávkou. Proto by progresivní zdanění příjmů stabilizovalo

KAPITALISTICKOU ekonomiku ku prospěchu CELÉ SPOLEČNOSTI!!!

Zkuste si o tom něco přečíst a nepapouškovat neoliberální žvásty.

2 15
možnosti

Zásadně nesouhlasím s těmito socanskými bludy!

"Zatímco bohatší je­dinci i korporace mají celou infrastrukturu nastavenou tak, aby platili co nejnižší daně, případně žádné, pak čím dál větší břemeno nesou občané ve formě nepřímých daní." ... Ukažte mi jediného konkrétního "zbohatlíka", který platí menší, nebo žádné daně, než tuctový zaměstnanec, případně OSVČ. Blbost!

"progresivní zdanění příjmů osob fyzických i právnických" ... čili trest za úspěch, další socanský výmysl, to chcete? Vážně? Běžte do háje..

22 3
možnosti

P80e60t88r 66B61u74r83i46a34n

14. 5. 2018 11:58

Pikantní je starý levičácký blábol, že bohatí vyšší daně ani nepocítí, neboť sami mají dost. To je jako ukrást flašku rumu v obchodě s odůvodněním, že jich tam beztak byly plný regály.

27 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS