Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jinak než epidemií se to skutečně nazvat nedáR^

0 0
možnosti
Foto

Progresivních daní z příjmu fyzických i právnických osob, není nic jiného než trest pro lidi podnikavé úspěšné.

7 0
možnosti
Foto

To není trest, ale RACIONÁLNĚJŠÍ rozdělení společenského produktu.

Koncentrace kapitálu na úkor odměn pro pracovní sílu - mezd je hlavní příčinou cykličnosti dosavadní kapitalistické ekonomiky. Brzdí investiční aktivitu, snižuje kupní sílu a obojím vede k relativní nadvýrobě, k nezaměstnanosti a ekonomické recesi.

Progresivní zdanění ENORMNÍCH příjmů by výrazně utlumilo příčiny a vznik cyklických ekonomických krizí.

1 2
možnosti
MB

Nevím proč, ale většina léčiva na soudobé neduhy od Vás je spatřována ve zvyšování daní ! Já tvrdím, že zadluženost je vrcholem demokracie - Vlastního rozhodnutí ! Člověku se nevedlo, i se stal samoživitelkou, (telem), je v očekávané nouzi. Osoba, ze zcela neznámch popudů říká, že si zvolí cestu ještě blbější - dluh ! Nepopírám případy nezavinění - Ty ovšem řeší i kupodivu ,funkční sociální stát. V problémech je 10% spoluobčanů - což odpovídá i číslům z mého pracoviště. Pozor, mluvím o řidičích MHD - zaměstnaných na plný úvazek + po podstatném, zvýšení mzdy ! Besešdují, jsou šťastni, předávají si vzájemně zkušenosti, jak dojít do osobního bankrotu. Společný jmenovatel - Nechtějí robit, přesčasy vůbec ! - Dle nich, jim to vše sebere věřitel - Ten je zloduch ! ... Nová doba ... :-)

5 0
možnosti
MK

Proč má vláda řešit zadlužení jednotlivců? Jednak jí do toho nic není a zadruhé má dost co dělat s vlastními dluhy.

Vámi navrhované zvýšení daní se zachováním současného státního rozhazování a plýtvání je cestou do pekel. Stát nebude mít nikdy dost. Správné řešení je snížení výdajů zrušením zbytečných agend a zbytečných úřadů.

8 0
možnosti
RC

pan komunisticky manazer zrejme doufa, ze kdyz se zavede dostatecne progresivni dan, budou mit vsichni stejne, lide nebudou zavidet sousedovi a nebudou si na dluh kupovat veci, ktere nepotrebuji, jen kvuli tomu, aby se sousedovi vyrovnali. Ale to je chybny predpoklad.

6 0
možnosti
RC

IMHO splnujete nekolik nesouvisejicich veci, individualni zadluzovani versus statni, zabrousil jste i do progresivniho zdanovani.

Vam soucasne zdanovani neprijde dostatecne progresivni?

3 0
možnosti
MB

Asi nejlepší vyjádřerní zdanění je, že na tento stát děláme 50% svého produktivního života. Dle autora bych to zvýšil na 75% a tak bych zadluženost a erxekuce vyřešil ! ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik