Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Vzpomeňme na ty nedopečené studenty, kteří vnášeli chaos do krásných, ustálených poměrů: 1938, 1948, 1968 a 1969 a zejména největší hrůza 1989!

Nedovolme, aby studenti v takovém duchu pokračovali dál!!!

Pochopil jsem Vás správně, pane Trinkewitzi??

9 2
možnosti
Foto

Že by ti naší studenti byli na tom ve svém intelektuálním vývoji na tom neskonale lépe než ti němečtí?

4 0
možnosti
JC

Myslím, že je to jednoduché. Prostě dorostla další generace, která potřebuje nějakou tu revoluci, aby mohla vyházet ty čtyřicátníky a padesátníky, kteří do svých funkci nalezli v začátku 90. let. Tehdy i ČT vedl člověk, co mu bylo 26 let a NM dali spravovat slovakistovi, co mu bylo také méně než třicet. No a dnes je mu asi kolem padesáti. Takže na své GŘ židli bude ještě nějaký ten rok sedět a nikoho dalšího tam nepustí.

0 1
možnosti
VV

Nechapu to hloupe nemaji zkusenosti.

Jako Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT, byste mohl znat historii americkych kosmickych letu. Kdyz NASA pokulhavala za sovety prisla s radikalnim resenim.

Protoze stari mazaci na spustu problemu odpovidali, tohle nejde, to uz jsme zkouseli, ne zapomente na to, Dostali ty problemi k vyreseni cerstvi absolventi bez predsudku. A ejhle, ono to slo a na mesici byli prvni.

2 0
možnosti
Foto

Ale těch malérů.

2 0
možnosti

J77a37k20u68b 84Š37o55l69c

6. 4. 2018 13:14

Jedna strana by zbavila volebního práva staré, druhá mladé, obojí je špatně. Trochu jak z Bílé nemoci. Počátek této nechutnosti lze hledat ve výzvě "Přemluv bábu" nebo jak se to jmenovalo.

3 0
možnosti
VH

No nepřemluvili. A z toho jsou průšvihy dosud. (PS: Jsem dědkem, kterého přemlouvat nemuseli. A šot se mně svým vtipem velice líbil.)

2 0
možnosti
SN

:-)......Napsal jste to výborně! Souhlas beze zbytku! Mládež je skutečně manipulovatelná, už se zase na FB svolává jakási akce. O úrovni myšlení a intelektu vypovídá, jak tam jeden řečnící student se zápalem pro spravedlnost prohlásil nahlas a beze studu, že v současné době dva nejvyšší činitelé státu jsou "darebáci" . Paní Jílková klid, zřejmě očekávala potlesk davu ! R^R^R^

3 7
možnosti
VV

Ano, vzpominam si. A vy byste mel take. Jak ta manipulovatelna mladez tahla v unoru 1948 na hrad. Jiste ji manipulovali americti imperialiste a zapadonemecti revansiste.

A v listopadu 1989 to byl kdo?

Chapu, ze ti kteri diky ni prisli o teple mistecko nekde na stranickem sekretariatu ji nemohou prijit na jmeno.

8 1
možnosti
Foto

Ti co bojovali proti nacismu v Německu byli zejména mladí lidé. V Mnichově je pomník těmto mladým lidem, kteří položili svůj život v boji proti nacismu. Je doloženo, že nacisté v Německu byli složeni z bývalých komunistů, kteří přecházeli od jedné ideologie ke druhé ideologii. Jedni z mála, kteří se v únoru 1948 postavili komunistům byli studenti a většina z nich to draze zaplatila. Kdo donutil komunisty ke změnám jejich politiky v roce 1968 byli opět studenti, které režim nechal brutálně zmlátit a to jenom proto, že chtěli světlo na kolejích a měli odvahu za tento požadavek demonstrovat a v to v době, kdy se jeden bál na ulici jenom špitat proti režimu. V roce 1989 to byli opět studenti, kdo dal podnět k položení režimu. Měli hodně co ztratit, a to celou svoji budnoucnost a přesto do toho šli. Pokud se podíváme do daleké historie, vždy to byli studenti, kteří bojovali pro změny. Politika je věcí veřejnou a každý má právo se k ní vyjadřovat. Studenti dali jasno najevo, že jim není lhostejné, že v čele státu je notorik, který je vulgární a uráží své protivníky, slouží víc zájmům Moskvy a Číny, než vlastní zemi. Také, že jim není lhostejné, kdo chce být premiérem v naší zemi. To je jenom dobře , že maji odvahu dát svůj nesouhlas najevo.

8 1
možnosti
JU

J26i40ř97í 46U87r39b88a53n

6. 4. 2018 13:18

"Je doloženo, že nacisté v Německu byli složeni z bývalých komunistů, kteří přecházeli od jedné ideologie ke druhé ideologii."

Oni ani nemuseli přecházet od jedné ideologie ke druhé, protože je to v podstatě ta stejná ideologie.

5 0
možnosti
PK

Byl to pro mě zajímavý střet názorů, zejména od těch mladších účastníků. Původně to asi měl být pokus o mezigenerační výměnu, ale to se nepovedlo. Bohužel více zajímavých názorů zaznělo spíše z publika, než z pozvaných diskutérů. Možná více takových diskusí.

1 0
možnosti
ZH

Ten výňatek z knihy Heydrichové je dobrej. V 89 naši studenti taky neměli moc co stratit a vyšli do ulic. Ale dneska mají zajištěná “pohodlná” studia i práci. Přesto kverulujou. “Důchodci” sice mají zkušenosti, ale ty jsou často zastaralé, mladí si připravují svojí budoucnost. To že se vůbec nějak projevujou je velmi dobře, pokud chybujou, mají čas to napravit. Já si vždycky vzpomenu na Joschku Fischera. Ten v 68 házel dlažební kostky na policajty, pak byl dlouho rudozelenej a nakonec, když měl odpovědnost, tak věděl kdy se k USA přidat a kdy ne. :-)

1 0
možnosti
JL

"Studenti vyšli do ulic" -tak z téhle fráze to vypadá, že studenti povalili režim, protože si jednoho dne řekli "a dost", vyšli do ulic a režim se zhroutil. Ve skutečnosti to bylo tak, že studentský pochjd z Albertova na Vyšehrad byl státem povolený - odtud na Národní třídu šli všichni tehdejší oponenti režimu, které už komunismus nebavil. Ti, kteří tam zůstali - Národní se uzavírala až po drahné době-, pak byli zmláceni na Národní třídě, kam je nasměrovala SNB - čili StB ve spoluipráci s VB (tehdejší policií). Byla to vlastně estébácká past, která nevyšla: režim se nezhroutil kvůli tomu, že pár stovek studentů vyšlo do ulic, ale proto, že se proti němu postavili herci pražských divadel, studenti VŠ začali stávkovat, 100 000 lidí přišlo demonstrovat na Václavák a na Letnou (byli tam všichni, kdo tehdy byli proti režimu - i moje sestra, která dneska volí komunisty) a nakonec odpor k režimu završila hrozba generální stávky, ke tetré ani nedošlo, - ovšem, že Jakešův režim se zhroutil zejména proto, že Gorbačov se na ně vykašlal, chtěl reformu. Reforma socialismu nakonec skončila kapitalismem klausovského typu. To jen tak pro ty, kdo to nezažili.

2 1
možnosti
MV

ani Vase vzdelani a zkusenosti, ani Vas vyssi vek by Vas nemel dovest k tomu, ze budete druhe nazyvat exoty, embrii a jinak je dehonestovat

staci slusne napsat, ze s nazory nesouhlasite - kdyz uz tedy mate potrebu a nutkani se vyjadrovat

12 0
možnosti
RH

Jde o jedinou věc, o delegitimizaci studentů, kteří jen projevili politický postoj. Včera u Jílkové to bylo soutěžení o co nejbizarnější argument, proč by neměl být jejich politický postoj brán vážně. Tohle je to samé, bláboly o nacismu a jen proto, že autor nesouhlasí s názorem studentů. A vrcholem vtipnosti je argumentace z údajně demokratických pozic.

9 1
možnosti
JC

Až zvítězí ve volbách, tak ano. Ostatně Babiš jen udělal to, co Klaus st. radil každému svému odpůrci: založ stranu a projdi volbami. No a Babiš to udělal a hned se snesl křik, že je to "nesystémové". Ale ODS byla nesystémová vůči předchozímu režimu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik