Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

Tak mne při čtení napadlo: Baťa měl kdysi vizi pro 40 mil Čechoslováků a opravdu pro to něco udělal! Určitě mu čeští chytrolíni nadávali za nereálnost.

Docela nedávno v době kdy průměrný plat byl 12000 Kč prohlásil Klaus že není problém vyplácet 20000 Kč/měs! Tenkrát se to nepovedlo protože bylo zavedeno tunelování, rozkrádání a každoroční ožebračování rozpočtu o min 150 mld Kč!

Nyní přišel Babiš po určité analyze poměrů se svou vizí a ejhle kdo se staví proti?!? Nedivím se že autorovi iDnes propůjčilo pochvalu za blog který maximálně vyhovuje "Demokratickému bloku"!

Jen bych chtě autoru připomenout neustálý růst produktivity práce. Zatím co za "socializmu" vyživoval 1 zemědělec 5 občanů dnes poslouží 15ti i více! Připomínám že auta vyrábí roboti a dokonce provádí i zdravotní operace! A pokud se opravdu zavede důsledná digitalizace bude možno propustit i 50% úředníků což ulehčí ještě navíc práci opravdovým pracujícím!:-(:-P;-(;-D

2 1
možnosti
FT

Pane Delong, Vy jste opravdový pracující? V jakém oboru? Nepříjdete o Váš výnosný job po zavedení té "důsledné" digitalizace? Jak by měla podle Vás ta důsledná digitalizace vypadat? Ještě více tunelářů a fake news?

0 0
možnosti
MB

Obecně vzato - Péče, o blaho dělnické třídy pozbývá smysl a revoluční význam :-) Je vlastně objeveno nové téma - důchodci ! Jde o reálnou masu, která je podstatná. Kdo ji získá - neprohloupí ! Je tam mnoho sjednocujícíh prvků - Od blaho nesoucí - zvyšující se kupní síly, konzumace služeb + zboží, přes mocný citový vztah - těžko se veřejně vymezovat proti . V konečném důsledku - vděku, pak zpětná reflexe ve volbách. Mj., názorná ukázka neumu ČCSD, která vsadila na otce - MD ! Žádná Vláda za 28 let systemově s problémem nehnula - nejdále pak pokus P. Nečase. Čili, A.Babiš, na důchodce cílí a logiku to má. IHNED, získává podporu KSČm - nadšený je i T.Okamura. (Koneckonců já taky). Stále, však není odpovězena ta otázka - Kde se na to vezme + kdy vznikne 1 - skutečná důchodová reforma ? Přihazovat tam, ze Státního rozpočtu, to umí každý. Navíc, vše v době růstu HDP, (což se očekává ještě asi 2 roky). co bude dále ? Toto téma, nemůže být pouze v režii Hnutí ANO - Jde o typický problém, který žádá - Celonárodní + mezigenerační shodu ! ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Významu státních důchodců si byl vědom už Napoleon III.

2 0
možnosti
LJ

Taky mne toto rozhodnutí Babiše velmi překvapilo. Jsem důchodce, tak by mne mělo spíše potěšit, více mne však překvapilo. Babiš prohlašoval, že chce stát řídit jako firmu. A firma nesmí vydávat více, než vydělá, jinak by brzy zkrachovala.

10 0
možnosti
Foto

Logická úvaha: Hospodářství se daří, stoupají mzdy a tím i odvody na sociální zabezpečení a logicky i důchody. Logicky tedy o stejné procento by měly narůst důchody a 900,- Kč je 7,2% z 12.500,- Kč.

"5. 9. 2017 - Průměrná mzda v Česku ve 2. čtvrtletí meziročně vzrostla na 29 346 korun. To znamená ...Procentuální nárůst byl 5,9 procenta a stejně jako v předchozím období byl mezi kraji nejpomalejší. Hlavní město ... Nejvýraznější regionální růst průměrné mzdy byl v Karlovarském kraji, a to 9,7 procenta."

https://www.google.cz/search?q=procentn%C3%AD+n%C3%A1r%C5%AFst+pr%C5%AFm%C4%9Brn%C3%A9+mzdy&rlz=1C1GCEA_enCZ749CZ749&oq=procentn%C3%AD+n%C3%A1r%C5%AFst+pr%C5%AFm%C4%9Brn%C3%A9+mzdy&aqs=chrome..69i57.10214j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

3 2
možnosti
Foto

Jste nepobral všechna data asi

3 1
možnosti
LH

Pokud se zvedne penze důchodcům tak je to jenom vporadku. Pokud to ekonomickým myslitelům nedochází - tak pokud mám nízkou penzi stát doplácí příspěvky na bydlení na léky atd. Pokud se zvedne penze sníží se tyto příspěvky takže nula od nuly pojde. Samozřejmě pokud neberu důchodce typu Klaus.....

3 1
možnosti
Foto

Důchodci typu Klaus mají minimální nebo žádný statistický přesah a dovolím si navrhnout, že prezidentská penze nejde z normálních fondů ČSSZ.

2 0
možnosti
Foto

Babiš je opravdu hrozba. Ale hrozby pro zatuchlé struktury, které se, stejně jako před Zemanem příšerně třesou.

Ne, že by Zeman byl nějaký novátor, to určitě ne. Ale ještě neztratil zbytky zdravého rozumu.

12 5
možnosti
IN

Trestně stíhaný stbák určitě hrozba je.

8 4
možnosti
MD

AB se zatim rozbiha na svuj pokus na vysce, kterou si nechal nastavit. A trapni komentatori uz vi, jak pokus dopadne. I kdyz, pokud maji ke stojanum privazane spagaty, odrazovou plochu natrenou olejem, ..

7 3
možnosti
MK

Nj jestli to není tím, že jsou i lidé, kteří vidí trochu dopředu a chápou, že když stopnete investice a budete ty peníze rozdávat na dávky svým voličům, tak moc prosperovat nebudeme :-)

Práce Krndy s Dolínkem v Praze budiž důkazem

1 0
možnosti
SN

:-)........Pane autore, strašíte Řeckem, jak blahé paměti Kalousek ! Nechte to na Babišovi, stejně na tom nic nezměníte! A pokud to dobře dopadne,(to při jeho manažerských schopnostech předpokládám), tak doufám,. že se mu omluvíte! !!

9 11
možnosti
PV

Takže ty nechceš žít v demokratické společnosti, ale chceš být Babišovým otrokem ? Podívej se na realitu Babišových zaměstnanců - sice sám Babiš za poslední 4 roky zbohatl o 40 miliard ale on je takový chudák, že svoje zaměstnance nejčastěji platí 12 až 16tis hrubého - a pokud se někdo ozve je ,,odejit,, - takhle chceš řídit tento stát ??

13 7
možnosti
PV

Lidé hledají krátká řešení - pokud Babiš nabídne někomu přidání důchodu, tak to je přeci super, ale kde na to chce vzít ??

Jasně - ,, všich kradnú" a tak vše vyřeší EET - jenže oni už nyní ví, že díky EET se nevybrala navíc ani koruna - takže OSVČ zvedneme daně - jenže ovce už nevidí, že zedník opravdu nejezdí v novém Mercedesu 8-o

9 4
možnosti
LH

To se fakt ví že se nevybral navíc ani koruna? Nebo je to JPP. V mercedes bohužel jezdí ti, kterým se EET podařilo zastavit ano mluvím o poradci h právníci atd.

2 2
možnosti
MV

Pokud je Babiš schopen dát do "zástavy" vlastní rodinu, proč by se rozpakoval u ostatních. Karma.

3 3
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik