Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dokud nebude republika mit ustavu, ktera strikne rozdeluje ty tri pilire moci a nema uvnitr nejdulezitejsi clanek ustavy o "kontrole a rovnovaze" mezi piliri moci a jejich cinitelu zvolenych a jmenovanych, je diskuze o prime demokracii bezpredmetna. Vase prirovnani volbou prezidenta jako druhe vitezstvi, nam nevysvetluje, jak chcete tu primou demokracii uskutecnit. Zvoleny prezident za dobu sveho prezidentstvi nenaznacoval jeho touhu touto cestou jit. Podani k teto otazce pana Okamury spise volice odrazuje. Nebudu komentovat PROC!!!

0 2
možnosti
Foto

Pan Zeman se v závěrečných projevech po svém vítězství, zcela jasně vyslovil pro demokracii s přímými volbami starostů a hejtmanů. Prosazením zákona o obecném referendu, nebo raději o SYSTÉMU referend jako ve Švýcarsku, by bylo možné z iniciativy občanů (I&R) požadovat referendum o požadavku NOVÉ ÚSTAVY PŘÍMÉ DEMOKRACIE

0 0
možnosti

Tyto volby byly především referendem o Zemanovi a ukázali, jak je lid snadno manipulovatelný snůškou lží.

2 3
možnosti
Foto

Ano, lží hlavně proti-zemanovských!!!

0 0
možnosti

Zemana jsem minule nevolil (ale když jsem pak viděl knížete chrápat), ze dvou kandidátů teď jsem se přiklonil k Z. (hlavní důvod, že nechá Babiše - možná - sestavit už konečně pořádnou vládu. A taky proto, co řekl už v roce 1997 Václav Havel: "Byl bych nerad, aby se příštím prezidentem stal nějaký zasloužilý profesor egyptologie, který nakonec bude zvolern jen proto, že nikdy nikomu nevadil a nikdy nikoho nenaštval!" Neměl už tenkrát pravdu?

5 1
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik