Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč asi autor vynechal pojmenování a charakteristiku dvou despotů po VŘSR v Rusku - Lenina a Stalina? Asi chce slavit 7.listopadu s ostatními rudými sté výročí VŘSR. !!

4 0
možnosti

J96a97r65a 25R44a18n28k

15. 10. 2017 20:02

....asi se za ne stydi;-)

1 0
možnosti

Vazeny pane. Vas clanek v zacatku mluvi v mnoznem cisle (viz nadpis) ale dale cteme jen o Adolfovi. Velice slabi clanek. Myslel jsem, ze mate na vic.

Protoze tech diktatoru a despotu bylo v minulosti mnoho (Ludvik XIV ve Francii nebo Jiri III v Anglii), dvacate stoleti jich znalo take, Franco, Castro, Lenin Zde jste se mohl rozepsat plne. V Ceskoslovensku za ery komunistu to byla strana v cele jejim tajemnikem.

Omezovanim osobnich svobod obcanu je cesta na vvytvoreni diktatorskeho obvzdusi. Nejvice k tomu slouzi system vedeni statu ktery mame dnes v CR a budeme podle toho pristi tyden volit. Volime stranu a te davame tim kompletni moc si s nami obcany delat co se ji zalibi. Nektera to udela rychle (KSC v 1948) a nektera to dela pomalu, krok za krokem. Nas system vedeni statu nezna zadnou kontrolu po dobu volebniho mandatu. Je-li vedeni strany rozumne, dokaze tu silu diktatorskou ziskat za kratsi dobu.

Nakonec pripominka pro vas. Jak se vyvarovat moznosti se stat zemi s diktatorem nam navrhl jiz 1748 (v knize " V duchu zakona"-"In Spirit of the Law") baron Montesquieu (francouz) a podle teto knihy je postavena ustava USA. Protoze pan Madison se svymi kolegy tomu verili. Meli pravdu. 230 let je toho dukazem. Take posledni volby pro prezidenta USA to dosvedcuji na 100%.Dekuji za pozornast.

1 0
možnosti

J70a10r85a 12R65a68n39k

15. 10. 2017 20:05

Sorry, pane Limo, prave ty posledni volby se zrovna moc nepovedli, ruske boty si zakoupili desetitisice reklam na facebook a twitter, Mueller vysetruje "Russian collusion" Kaspersky untivirus vede k hackerum do Ruska, je to docela vazne....

0 0
možnosti

Ten základní princip je neměnný ! Získat moc politickou ! Nejlépe absolutní a diktovat. V SSSR "Věčné časy" 1917 - 1989 trvaly 72 let. ČSSR 1948 - 1989 - 41 let. Hitlerova říše 1933 - 1945 - 12 let. Čili to nefunguje a moc politická se rozplyne. A.Babiš se tedy poučil a získal moc ekonomickou. Přes tuto pokračuje k moci politické ! Vyjímka zde je - stačí mu 4 roky k tomu, aby se znemožnil. Adolf měl taky potíže s finančákem - obrovský zdroj příjmů z Mein Kampf, (každý manželský svazek musel odebrat). A.Babiš po zaplacení daní , (jeho údaj 2016) s dotačními příjmy je stále v plusu 38 milionů Kč ! Adolf i Andrej - Nesmírně nebezpečné a drahé národní hračky ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

;-) Ustrnul jste ve XX. století?Proč asi. Media a tzv. social. sítě;-DV praxi dnes nelze(!) komplet ovládnout v plném rozsahu to, co tvoří pilíře demokracie. Moc výkonnou, zákonodárnou a soudní. Inu, v poli stojí strašák. Dle jedněch se točí kompas tam, dle druhých zas tam, či onam;-) P.S.: osobně se opět těším na ,,možné program průniky". Kde koho s kde kým. Nakonec ani A.B. koalici nevadil, dokud je nedokopala k rozchodu opozice. Proč asi. Že by až ,,v zájmu lidu"?Či toliko pro zájmy svoje. ,,Stojedna" stačit nebude!A než by riskovali všichni(!) úřednickou vládu, to se raději, a rádi, opět dohodnou. A starej zbrojnoš Bimbo to dobře ví;-) Nějaká ta návštěva, třeba v Lánech, osvědčenej krteček(nikoli plyšáček), atp.;-) P.P.S.: bolševiky i Hitlera zrodili důsledky dvou svět. válek!

0 1
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik