Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná jste myslel morální úpadek, ale zapomněl to napsat...jo, to se vyloučit nedá.

0 0
možnosti
MB

V úctě k Vašemu věku podotýkám, že tak nějak si představuji zhmotnění odkazu díla Antala Staška - "Blouznivci našich hor! (Tématem je život v Krkonoších a spiritismus - proto název blouznivci). Úpadek naší republiky byl položen v r. 1948 - vydařil se skutečně náramně ... Čísel, faktů je hora, nemá smysl ... Proto pouze jediný dotaz pro Vás ! V čele jaké fabriky by jste po r. 1989 chtěl stát ? Mj., proč jste se tam nepostavil ? Co by jste např. v klenotnici aut - Škody, Tatry, Liaz ap. pak dělal ? Čím by jste své lidi živil ,kam a za co by jste svou předpotopní produkci vozil ? ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Do roku 1994 jsem byl členem představenstva ČKD PRAHA HOLDING a se skupinou kolegů z ČDK jsem podal privatizační projekt se strategickým podnikatelským plánem, který nebyl vybrán. Vybraní privatizátoři z INPRO mne hned vyhodili a přivedli ČKD k bankrotu.

Od roku 1997 jsem úspěšně vedl 6 roků LOMY MOŘINA s.r.o., dodavatele vápence pro odsiřování elektráren ČEZ.

STAČÍ?

1 0
možnosti
Foto

A co takhle zrušit rovnou republiku ? Píšete "přímá demokracie" občanů, ale měl byste napsat "přímá moc těm populistům, kteří budou nejobratnější a nejnestoudnější". Můžeme ostatně právě sledovat, jak báječně pracuje s "přímou demokracií" turecký prezident Erdogan. Že by se Turci přibližovali Švýcarsku ?

12 0
možnosti
Foto

Přečtěte si můj návrh ústavy na http://trinkewitz.cz a teprve potom se zamyslete.

0 0
možnosti
AT

Marně dumám, jakým mechanismem přímá demokracie zajistí růst hospodářské výkonnosti.

7 0
možnosti
RC

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

1) nebyl jste za ty veci z pozice "prumysloveho" manazera spoluzodpovedny?

2) za komancu jsme se ani nahodou nemeli lepe, nez dnes.

3) referendum na kazdou ptakovinu je z principu blbost - neinformovana/neznala vetsina rozhoduje emocne o necem, o cem by mela rozhodovat racionalne. Chcete dukaz? Mnoho lidi dosud netusi, ze jsme si v referendu schvalili prijeti eura.

8 1
možnosti
Foto

Totéž jako u pana Konáše.

0 0
možnosti
Foto

Vážený autore - máte pravdu - je bída, zmar. Po ulicích se potácejí hladové postavy, rabující kontejnery. U vchodů do metra jsou žebráci s nataženými dlaněmi a ešusem. Děti ve školkách řvou hlady a matky páchají sebevraždy s připoutaným miminem okolo pasu /Pod Nuselským mostem je nestačí sklízet/.

Na ulicích stojí vraky aut, které již dávno nejezdí, jen sem tam se mihne limuzína zbohatlíka, odklepávajícího popel ze svého havana z okna.

I tuto připomínku jsem napsal z jediného veřejného počítače, protože ten svůj jsem směnil za konev mléka pro své vnuky.

16 0
možnosti
Foto

Autor je vysoký průmyslový manažer z doby socialismu, jak o sobě občas rád prozradí. To vysvětluje vše. Já se stydím, že mám stejně jako autor vystudovánu FEL ČVUT. A přitom byl jeden bod akademického slibu, že budeme vždy dbát dobrého jména školy. Autor by tento slib naplnil, kdyby zmínku o studiu této školy odstranil ze svého perexu.

13 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik