Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vsechno uz tady bylo

".....Jsme spoluucastni na velkem procesu, ze ktereho vyjde konecne, poprve v dejinach vubec, jednotna Evropa....Kazdy dobry Cech se citi dobrym Evropanem. Male narody maji dvoji moznost - budto se snazit oddalit dobu evropske jednoty - postavit se proti riticimu se rychliku, anebo se smirit s osudem a pripravit se na urcite nezbytne obeti na poli narodnim a jazykovem. Byli jsme dosud jen Cechy. Zustanme Cechy, ale stanme se Evropany!" (konec citatu).

Citace: Emanuel Vajtauer, znamy kolaborantsky novinar v cas "Pritomnost", v r.1943.

0 0
možnosti
Foto

Perfektně formulované. Vám i von FreemanoviR^.

2 0
možnosti

Obávám se, že konfederativní uspořádání, kde každá zem má shodný 1 hlas, si západní země nenechají takto diktovat! A to proto, že vyspělost zemí je rozličná a bohatší se nesmíří s jejich dělením pro chudší . Dnes je opakem, je třeba větší prostor, potřeba arbeitrů, odbyt nadprodukce a tím podmanit a natrvalo !!

Proto máte ctnostné myšlenky, jak na to,ale zatím opravdu v idealismu....

1 0
možnosti
Foto

Nemá jít o konfederaci, ale o federaci! Nejde ani o prostou kopii Ústavy USA. Federace by měla mít kompetence ve vyjmenovaných záležitostech federálních a v členských státech by o vnitřních záležitostech rozhodovaly ústavní instituce jejich . Ve federálních záležitostech by se rozhodovalo prostou, nebo ústavní většinou hlasů rovnoprávných členských států.

0 0
možnosti

K "melt pot": Byl jste v USA? Třeba je v NY? Co jste viděl? Já čtvrtě výhradně černošské, židovské, samozřejmě "china towns". Co jsem neviděl: jednotný americký národ. Po několika staletích. Ostatně rasové bouře jsou výmluvné.

5 0
možnosti

V NY jsem byl jen krátce, ale vidím to tady i z Evropy, že když se hraje hymna USA, vzdávají jí čest černoší, hispánci i asiati. Jak je to tedy možné?

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS