Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud Fischer vycházel ze scestných socialistických myšlenek Francouze Rousseau a navrhoval blbinu " zavedení silně progresivní důchodové daně," tak není o co stát.

Jinak o demokracii se můžete něco dozvědět: https://www.youtube.com/watch?v=bpF7sPNbNyU

Nebo to samé zkráceně od Sokrata: "Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie."

0 0
možnosti
Foto

To čtu a slyším poprvé, že již Rousseau byl socialista (marxista být nemohl, protože ten ještě nežil). Zato je všeobecně považován za jednoho z duchovních otců novodobé demokracie.

Také zřejmě nevíte, že athénský Solon, považovaný za jednoho z nejzasloužilejších athénských politiku, zavedl progresivní důchodovou daň a osvobodil otroky, kteří byli Athéňané, zotročení pro dluhy. zotročení.

Na doporučené stránce http://www.youtube.com jsem nic odpovídajícího nenašel.

0 0
možnosti
Foto

J81a79k26u51b 32R60o62t80h

4. 10. 2017 10:25

Přírodní filozof prof. Velenovský napsal v téže době knihu, ve které pojednává o tom, že vše ve vesmíru je éter, jakási universum prostupující a veškeré dění určující substance. Myslím, že byste o této knize měl veřejně parlamentu taky napsat. Asi stejná relevance, pane vedoucí. ;-D

1 1
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik