Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P76e69t35r 73B12u15r29i25a73n

23. 9. 2017 18:22

Klasická věta: ještě více zdanit snaživější, však mají dost a bolet je to nebude.

Typicky levičácký recept: vím jak pomůžu chudým, okradu bohaté!

3 1
možnosti
RC

ad

Argumentují při tom jen empiricky nalezenou, ale teoreticky nezdůvodněnou, tzv. Lafferovou křivkou, která ukazuje, že při zvyšování daňového břemene příjmy státního rozpočtu klesají!

Co to melete? Ta krivka je teoreticky oduvodnena:

je-li danova sazba 0%, vybere se 0 CZK, pokud bude dan 100%, pak nikdo nebude pracovat, protoze proc by to delal, kdyz za to nic nedostane (=100% zdaneni). A nekde mezi tim je sazba, kdy je danovy veber nejvyssi - logicky tam byt musi, protoze nejaky danovy vyber pri jine, nez tech meznich sazbach existuje. Problem celeho konstruktu je, ze nikdo nevi, kde to maximum je, zda jsme vlevo, nebo vpravo od nej a take v tom, ze se neustale meni v zavislosti na mnoha dalsich parametrech.

2 0
možnosti
RA

R29o29m24a56n 42A93n73t60o36š

23. 9. 2017 21:15

Ano, v matematice se tomu rika Rolleova veta o stredni hodnote, z roku 1691. Dalsi problem ale je, ze se to maximum nestale meni a zavisi na mnoha faktorech. Shodneme se ale v tom, ze pri 100%-dani obyvatelstvo vymre hladem a stat vybere nulu, takze ve 100 procenech to maximum vybranych dani opravdu neni.

0 0
možnosti
MK

Protestuji proti tvrzení, že je nutné daně zvýšit. Už dnes státu odevzdáváme cca 70% našich výdělků (daň z příjmu, sociální a zdravotní pojištění, DPH, silniční daň, spotřební daň, daň z nemovitostí, daň z převodu nemovitostí, darovací daň ..... atd. atd). Tuto kvótu už není možné zvyšovat.

Cesta k lepšímu hospodaření státu vede přes snížení výdajů. A v žádném případě tím nemám na mysli snižování důchodů či snížení peněz do školství a zdravotnictví. Myslím tím úplné zrušení nepotřebných úřadů a institucí.

Potřebujeme doopravdy např. tyto subjekty:

Ochranný svaz autorský, Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, Divadelní ústav, Centrum pro reformu maturit, Výzkumný ústav živočišné výroby, Výzkumný ústav okrasných rostlin, Rada vlády pro rovné příležitosti mužů a žen, Národní ústav odborného vzdělávání ... a další a další.

9 0
možnosti
OH

vy o činnosti Vámi zmíněných ústavů máte nějaké přesné informace, že je chete rušit?

2 4
možnosti
JSS

Pane Trinkewitz ( mimo jiné přelož. šprým k zapíjení) - tak to je MOJE KAFE!! Lépe nelze formulovat! Banda nejen vládnoucí ve Strakovce, ale i v konírnách na Malé Straně. Možno příčíst další přebujelé státní i krajské složky. Vy všichni - jednak čas na vaši výměnu a pak podstatné snížení platů a prebend !

Čas přijde - musíte vyprodukovat tím vaším smyšleným růstem ještě více chudáků a pak to rozhodně přijde !!

0 0
možnosti
RC

ad - je nutno přímé daně zvýšit! Že je nutno jít cestou stabilních skandinávských ekonomik, ve kterých funguje progresivní zdaňování příjmů v řádech desítek procent.

Vazeny pane, vzhledem k Vasemu veku Vam nereknu, co si o Vas myslim.

Ale vzhledem k tomu, ze mame prime zdaneni mezd takove, ze nase odvody jsou vetsi nez ve Svedsku, tak Vam reknu, ze pisete nesmysly bez znalosti veci.

10 0
možnosti
MB

p. Trinkewitz, v plné úctě k Vám ! V legraci řečeno, Vy by jste mohl sloužit, jako metodická - školní pomůcka, asi do fyziky ! Pak, jednocestný - sací ventil ! On saje, přelévá do děravé nádoby zmaru a populismu. Rozumný hospodář by nádobu vyměnil, minimálně zkoumal a díry zaletoval. Vy přicházíte stále s nápady - Nalévat více - ono se to naplní ! Tu vadí rovná daň, jako by zdanění 15%, z 10.000 , nebo 100.000 Kč nebylo progresivní, tu zase nápady - Sací výkon zvýšit daněmi. Mj., již nyní - Je součtové - komplexní břemeno ve finálním součtu 70 % ! Ještě přidat na tlaku ? ... :-)

6 0
možnosti
RC

tak 70% jste prehnal, ale jinak souhlas

1 0
možnosti
VH

Proč zvyšovat daně? Aby se mohly zvyšovat neúměrně platy státních zaměstnanců (a jejich počty)? Aby se rozhazovalo, kam se podíváš? Aby se zvyšovaly podpory nesmyslných "neziskovek"? Aby se účelové sociální dávky rozdávaly bez rozmyslu a bez kontroly účelnosti?

6 0
možnosti
Foto

Co byste chtěl od člověka, který o sobě tvrdí, že dělal v sedmdesátých letech manažera :-)

3 0
možnosti
Foto

V prvé řadě je zapotřebí omezit výdaje, především podporování nesmyslných projektů, organizací, dávek notorickým nemakačenkům a pod. Je třeba zapojit selský rozum a po vzoru našich předků se přestat starat o ty, kteří jsou jen přítěží. Tím v žádném případě nemyslím spoluobčany s handicapem.

5 0
možnosti
JP

J39a18n 29P58a18l18l75a84s

23. 9. 2017 20:43

No jo, ale tulení nemoc je taky handicap.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS