Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opak je pravdou. Řád a bezpečí je ničeno lidmi, kteří neuznávají žádné mravní hodnoty. Prý je dnes doba postpravdy? Pane Trinkewitz, co myslíte tou křesťanskou teokracií? Podle listiny práv a svobod patří křesťanství do společnosti stejně jako bezvěrectví. Přesto jsou křesťané dokonce i v evropě pronásledováni za svou svobodu svědomí, kterou hájí základní lidská práva napadnutá právě současnou vládnoucí ideologií. Dnešní liberalismus bez hranic - až k zotročení nemluvňat genderovou lží je nejhorším skrytou tyranií člověka v dějinách.

0 1
možnosti

Pane Pavelko žasnu! Takže podle vás patří třeba "věřícím" lidojedům stejná práva jako bezvěrcům! V Rusku na př. běží proces proti Svědkům Jehovovým, takže jakákoliv nehoráznost kterou vymyslí chorý mozek je rovnocenná?!? Velký Mao na př tvrdil že "na troskách poatomové společnosi vybudujeme tisíckrát lepší společnost"! Kde jste nechal vědu a tisícileté zkušenosti lidstva?!

0 0
možnosti

Tak zle a jinak nedobře říkávali moji rodiče! Ukázalo se že všeobecným volebním právem nelze dosáhnout ideální společnosti! Teokracie se bez volebního práva obejde a generuje si vedoucí osobnosti sama a je to také vadné! V obou skupinách se dostávají k moci lidé nemorální bažící hlavně po mamonu! Asi nezbude než čekat na proroka?!?R^Rv!!Co radíš Zdeňku? Babiše?

0 0
možnosti

V principu souhlas. Obecně je celkem logické, že monoteistické (jeden bůh) církve jsou mnohem méně tolerantní (více agresivní) než církve polyteistické (více bohů). Což vyplývá ze samotného základu polyteistické církve - více vlastních bohů, větší tolerance.

Křesťanství, ale na rozdíl od jiných monoteistických vyznání prošlo zajímavým zlomem. Katolíci totiž utáhli šrouby takovým způsobem, že vzniklo masové protestanství proti vládnoucí církvi a po 30-ti leté válce, kdy byla vyvražděna třetina obyvatel Evropy, časem nezbývalo než aby se obě náboženství tolerovala.

Jenže katolický a "protestanský" bůh (těch je navíc více) mají zcela jiné názory.

Tím se křesťanství v Evropě dostalo svojí tolerancí skoro na úroveň polyteistických náboženství. To byla zlatá doba rozvoje západní civilizace.

Bohužel, klasická protestanstská náboženství jsou jsou na velkém ústupu, vlády se přes ekumenictví opět ujímá katolictví, ateismus se nikdy nedomohl rovnocenných náboženských práv a opět to vypadá na dobu náboženského monoteismu se všemi jeho zápory.

0 2
možnosti

J25a40n 45H84l88e83d93í67k

11. 4. 2017 23:54

doba inkvizice byla dobou křesťanských hrdinů, kteří neváhali bránit Evropu před krvavou diktatúrou islámu.-- Dnešní mladíci znají sex, alkohol a pervitin a slovo vlast je u nich nadávkou.-- Nikdo nechce za souseda ohrozit svůj pohodlný život, tento svět bábovek je předurčen ke zničení, včetně těch mlčících teoretiků.

1 0
možnosti

Skoro jako by promluvil Vasil Biľak, svého času také top-manager..................

A: ono "ora et labora" není univerzálním mottem všech věřících křesťanů, přisvojili si ho cisterciáci, aby zdůraznili potřebu činorodosti (na rozdíl od kontemplativních řádů..)

1 0
možnosti

Jak jste přišel na to, že Vlk měl státní pohřeb? Na druhou stranu ty vaše poznámky o církvích v USA prozrazují, že o tématu víte pramálo, tak se možná není čemu zas až tak divit ;-)

4 1
možnosti

Tak, v USA je klidně možné veřejně prohlásit, že Bůh není. Když to uděláte v Rusku, jdete do vězení pro urážku věřících.

2 1
možnosti

bohužel máte pravdu...

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS