Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J98i29ř42í 73R61o58d

9. 2. 2017 7:19

Snad se lidé do voleb proberou z nevědomosti o "neagentovi " Babišovi.

0 0
možnosti

Řekl bych,že Babiš udělal jen to,co mu dovoluje zákon. Jinak by se dopustil trestného činu ne? A že naši zákonodárci udělali šlendryánský zákon je pouze a jen jejich vina.Kdyby dělali vše svědomitě tak, jak si zvedají platy,pak by k tomu nedocházelo.

0 1
možnosti

J66i85ř66í 20R54o82d

9. 2. 2017 7:26

Ano, okradl nás "jen" o miliardy zákonným postupem. Bojuje ale proti okrádání ve stokorunách. Příkladem nám určitě nesmí být. Jinak si zde zavedeme mafii ukrajinského typu. To raději budu podporovat toho, kdo bude chtít podpořit "střední třídu" a udělá z milionu lidí s pracovitým duchem milionáře.

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane, ačkoliv se vám to může zdát strašné, tak v právním státě prostě funguje princip, co mi zákon nezakazuje, to je dovolené... (Ne o morálce se tu s vámi bavit nebudu, protože tu nemá ani jeden ze zmíněných pánů)

Pokud jeden ministr financí vytvoří nástroj na okrádání státu na daních (ať už byla původní myšlenka jakákoli) a ještě sám lidem ukáže jak to využít, je jeho kritizování toho, že nástroje někdo využije minimálně trapné...

Navíc, Babiš těžko může změnit podmínky danění korunových dluhopisů zpětně a popravdě, proč by to dělal...

Osobně mi víc vadí suma odpuštěných daní firmám Agrofertu - tam to smrdí střetem zájmů mnohem více...

0 0
možnosti
Foto

Zkusme si objasnit, proč a za jakým účelem "korunové" akcie vznikly.

Min.fin.Kal. potřeboval pokrýt stádní dluh tak, aby byl stádem vstřícně akceptován a hojně využit. To se mu úspěšně podařilo a značné procento úspor prostých i "prostých" občanů do těchto obligací investovalo. Jsem jedním z nich. A nepochybuji, že tak učinilo i 99,9% současných i minulých poslanců a senátorů Parlamentu ČR. Bohužel mu uniklo, že tak vzniká možnost daňové optimalizace i ostatním daňovým subjektům. Lze jim to vyčítat? Pakliže ano, pak páni kritici z řad poslanců a senátorů, prodejte se ztrátou své Kal.obligace a prste se, jak jste solidární se státem a ještě k tomu přidejte z "náhrad" nějaké procento z ušetřených daní.

8 4
možnosti

A kteří že poslanci to ještě mají s dluhopisy stejně, jako pan Babiš? Nebo je to jen obrana útokem na základě domněnky? :-) Celý váš příspěvek je ve stylu "a vy zase bijete černochy." Jde o to, že pan Babiš si buduje popularitu na tom, že on je ten jediný poctivý široko daleko. A když se ukazuje, že není, tak co mu vlastně zbývá? Pokud by byl poctivý, dalo by se odpustit, že je to jouda který se ani neumí kloudně vyjádřit. Takto je to jen nepoctivý jouda, který káže vodu a pije víno. Proč bych ho měl volit? :-)

3 0
možnosti

Možná byste mohl dodat, že zákon, který toto umožňuje, prosadil právě Kalousek.

Skutečně nejsem žádným páně Babišovým fanouškem, ale když už o něčem chcete chcete psát, tak dodejte všechna fakta.

Přeji hezký den.

9 5
možnosti

A až Kalousek prosadí, že v úterý odpoledne je legální vražda nožem, tak půjdete a někoho píchnete? A pak si ještě postavíte kariéru na tom, že jste bojovník proti vrahům? Tady je přece nepodstatné, kdo tuto "optimalizaci" umožnil. Článek je o tom, že někdo, kdo má plná ústa poctivosti a rovných podmínek v podnikání, sám poctivý není a využije každou skulinku, aby tu obešel daňovou povinnost nebo získal podvodně dotaci na své podnikání (účelovým dočasným převedením na děti, například)... Článek nebyl žádnou obhajobou Kalouska.

3 2
možnosti

Kalousek měl být již dávno pryč a nebýt spícího který vydělával i na tom co Babiš byl už dávno z kola venkuRv

6 4
možnosti

Nebýt Kalouska tak se nás i ta údajná krize moc nedotkla. Tím jak on "hospodařil" zvyšoval DPH a daně tak poškodil podstatnou část občanů. Zkrátka měl by držet hubu.

13 10
možnosti

No, ani si netroufám odhadovat, jakou sekyru by zaťal Sobotka, být na Kalouskově místě. :-/

13 1
možnosti

jen tak pro info, abych v tom mel jasno. Kdo sedel v poslanecke snemovne, kdyz se ten zakon, co umoznuje tuhle, pro vas hnusnou, optimailzaci, schvaloval? Kalousek nebo Babis?

Ja bych rekl, ze spis tam byl Kalousek a pak v tom pripade "Zlodej krici...."

14 3
možnosti

Komu Kalousek promluví z duše,musí jí mít stejně černou jako on.Rv

5 10
možnosti

Opravdu jste tak neinteligentní, že je pro Vás důležitější, KDO to řekl, než CO řekl ?

6 1
možnosti
Foto

To co vytýkáte panu Babišovi dělá každá firma. Když vidím,že mi ke konci roku hrozí vetší zisk,nakoupím naftu,stroje atd. Dluhopisy ne proto,že tomu nerozumím.. Daně se mají platit,i tak toho dám státu dost. Vadí mi jak se ty peníze rozhazují. Koupí se Pandur ,jeden za 120 mil. Na hlídáni hranic stačí Tojota s kulometem za milion. Vznikají nové úřady pro kamarády,které už nikdo nezruší atd.R^

23 5
možnosti

Samozřejmě máte pravdu, pokud nevedete podvojné účetnictví. A když vedete hladáte jiné možnosti. Tak to funguje na celém světě a nikdo neplatí rád daně právě z těch důvodů,které uvádíte. Ono nejde jen o vojáky, ale u nás je daleko horší rozkrádání u dopravních staveb nebo v zemědělství obecně. Babišovi dotace je něco úplně jiného a každý odvážný člověk pracující v zemědělství vám přizná,že ostrá tužka je základ v dnešním zemědělství.

2 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik