Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P25e51t28r 94J82e82ž11e76k

24. 11. 2016 18:32

Autor článku je na půl cesty k pochopení, která bije. Světová elita není tou, jíž ZT v článku uvádí, ta nemá jemu známá jména ani profese. zato je po tisíciletí věrná koncepci rozdělení společnosti na elitu a jí řízený dav, což je pouze opakováním starých chyb vedoucích onehdá k zániku globální pracivilizace, jejíž artefakty tak nabourávají oficiální zfalšovanou historii. ZT nevědomky uvádí pouhé nástroje globální elity, které vesměs selhávají a vedou k masivní zdrojové a systémové nestabilitě ohrožující nejen socioekonomický a biosférický systém ve svém průniku, ale i globální elitu samotnou. Kdo toto netuší, neví, proč má Vladimir Putin takové úspěchy v sjednávání takových partnerství, která důsledně likvidují terorismus jakékoli povahy a usilují o preventivní likvidaci jeho kořenů. Dále netuší, proč v prezidentské volbě v SSA (česká zkratka stejně jako VB a SRN) zvítězil Trump jako pověřenec globální elity k demontáži současných SSA a jejich reformátu v zdrojově stabilní zemi. Liberální kapitalismus selhal již v devatenáctém století, kdy globální elita vytvořila podmínky pro vznik marxismu jako globální náhrady liberálního kapitalismu. Globální elitě teprve v posledních dvou letech došlo, že nelze usilovat o likvidaci RF a ruského národa, oč dlouhodobě usilovala, ale že je nutné využít řídících schopností tamní národní elity k postupnému uvolňování tenzí a návratu ke stabilitě. V SSA globální elita naopak shledala nepoučitelné selhání parazitické národní elity SSA a odsoudila ji k bezvýznamnosti. Na nás je, abychom chránili kulturní a mravní hodnoty lidstva i přírodu, třebaže to mnozí z nás jako naléhavý úkol či jako úkol vůbec nechápou. Opakuji na všech fórech, že podlehnout kultu Zlatého telete znamená odsoudit sebe i systém k záhubě. Národně sociální koncepce odpovědně řízeného státu vzdělané společnosti je jedinou udržitelnou alternativou budoucnosti.

0 0
možnosti

J46a78n 75R15á56ž

24. 11. 2016 12:25

Neoliberální globalizace už zahnala, zatím ne úplně do záhuby, ale do obrovských problémů hodně zemí. A je jen dobře, že stále víc politiků, ekonomů i sociologů uvědomuje si uvědomuje, že to, co se zpočátku ukazovalo jako přínos, se vyvinulo jako příčina deformací, zejména euroamerické ekonomiky.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za konstruktivní diskuzi bez vzájemného osočování. Doporučuji však, aby si čtenáři otevřeli a přečetli mé citované texty na http://trinkewitz.cz. Tam jsou řešení problémů, o kterých se domnívají, že jsem opomněl.

1 0
možnosti

:-)......Velmi pěkně napsané ! Žádný strom neroste do nebe, říkávala moje babička. Dodnes nechápu, jak jsme mohli přežít bez stále zvyšujícího HDP, jen s prací od rána do večera. Než začal "vývoz demokracie" na Blízký Východ, bylo všechno celkem v pořádku.

Obyvatelé Afriky sklízeli svoji pracně vypěstovanou úrodu, lovili zvířata, prostě museli se starat o přežití. "Arabským jarem" se náš svět proměnil ze dne na den. Paní Merkelová otevřela náruč, poslaly se zvací dopisy a tak nejen lidé postižení válkou, ale i ti, kterým Evropa slíbila bohatý život se vydali na cesty. Vybavení moderními telefony, ve značkovém oblečení. Proč by doma lezli po stromech a starali se aby přežili, když to tu mají naservírováno.

V politice se nic neděje náhodně. Všechno je plánováno, výsledek se dostavil

R^R^R^

1 0
možnosti

"Dnešní svět se svojí vyspělou vědou a všemi nejnovějšími technologiemi by byl schopen dobře a trvale uživit celou světovou populaci"

Trvale těžko, když je spousta národů, které vyrábějí děti které sami neuživí. I kdybychom si dali závazek, že jim jejich děti uživíme na úkor vlastní životní úrovně, je jenom otázka času kdy ani to už nepůjde. Planeta není nafukovací, ani zdroje. Sluníčkáři ještě musí vyřešit jejich porodnost ...

3 0
možnosti
Foto

A82l66e94š 62M33e10r16t47a

23. 11. 2016 17:39

S tou technologickou revolucí to nebude tak žhavé. Dokud je tady levná pracovní síla, tak o ní není zájem a kdyby náhodou nebyla tak si pomůžeme rozpoutáním nějakého menšího konfliktu a hned tu máme zástupy nádeníků schopných makat za pár drobných.

1 1
možnosti

Mohu Vas uklidnit. V EU zadny kapitalismus nezbyl.

2 0
možnosti

Jak to že ne?

Moje skripta z VŠE (2008) tvrdí, že kapitalismus jako socio-ekonomický systém má jen 3 hlavní znaky:

- převaha soukromého vlastnictví

- zisk jako hlavní faktor motivace

- námezdní práce

To je splněno i v EU.

Mezi tyto znaky nepatří ani demokracie, ani vysoká kvalita života, ani spokojenost obyvatelstva a podobně.

4 1
možnosti
Foto

Aby ti zloduši uspěli, musí ctít ty autory, které jste vypsal a snažit se prosadit, aby stát používal všechny jejich návrhy o kterých pojednávají. Bez jejich "intelektuálního příspěvku" (je třeba se opřít o nějaké tvrzení, které zní učeně a vědecky), by tihle zloduši neměli šanci.

0 0
možnosti

Jakou nabízíte k tomu kořistnickému a nenasytnému kapitalismu alternativu, dobrý muži?

3 0
možnosti

No přeci komunismus, to je jejich víra....

3 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS