Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako všechno na světě tak i privatizace se nesmí přehánět! Typický případ je náš rozprodej pitné vody kdy z 60 hal/m3 jsme se dostali na 70 Kč/m3 což je více než 10 000% zdražení! Stát tady ve prospěch úředníků a jiných chytrolínů zapomněl omezit zisk u životně nezbytných produktů!

Těch nezbytných zásahů do chodu společností je mnohem více. Vzpomínám na Thatcherovou která udělala pořádek s odborovou organizací "zavěšovačů dveří automobilů" kteří v počtu asi 50 členů mohli zastavit produkci automobilů v celé Anglii vyhlášením stávky!

0 0
možnosti
Foto

Nechápu, jak souvisí zadlužování státu se soukromým vlastnictvím. Jak jste přišel na to, že nejlepším hospodářem může být jen stát? Proč myslíte, že se stát vždy postará lépe než soukromý vlastník? Máte něco svého? Staráte se o to hůře než o cokoliv společného? Znáte pojem veřejná pastvina? Stát vlastně není nikdo, je to jen parta úředníků. Proč myslíte, že jsou výkonnější a lepší než soukromý vlastník? A i kdyby nakrásně byl soukromý vlastník horší, tak zkrachuje, musí prodat, státní podnik bude vždy dotován z peněz nás všech, takže se nijak nemusí trápit tím, že by zkrachoval. Režim před rokem 89 je praktickou ukázkou, že státní vlastnictví nemůže dlouhodobě fungovat.

3 0
možnosti
Foto

Nevím, kde jsem napsal, že stát je nejlepším vlastníkem.

To, co Vy nazýváte státem, jsou jen jeho (naši) špatní politici a byrokraté.

STÁT jsme my všichni - naše území, veškerý národní majetek - soukromý a veřejný. Ve státě rozhoduje suverén (Ludvík 14 - "Stát jsem já"), kterým je i podle naší ústavy lid. Je-li stát špatně spravován, může za to lid, který se o něj nestará!

1 1
možnosti

Pletete dohromady dvě věci. Privatizaci a pak vyrovnané rozpočty. Vyrovnané rozpočty jsou skvělá věc, ale v situaci sociálního státu našeho typu v podstatě utopická. Když vám mandatorní výdaje v případě krize převýší příjmy, tak s tím stejně nic nenaděláte, protože jinak by vás důchodci defenestrovali.

0 0
možnosti
Foto

Přečtěte si švýcarskou ústavu, i tam je povinnost státu, starat se o sociální péči.

0 0
možnosti

L66i87b45o77r 75V72a33n38ě24k

20. 10. 2016 21:16

Kolik má Švýcarsko státních firem?

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS