Babiš odpověděl Kalouskovi rošádou

4. 02. 2017 16:58:07
Vlk (Kalousek) se nažral a koza (Babiš) zůstala celá. Společně předvedli ukázku fungování naší parlamentní demokracie a liberální ekonomiky, tolik velebené našimi politiky, politology, ekonomy a zkorumpovanými presstituty.

Kalousek, zapomněl na „máslo na své hlavě“ a kritizuje Babiše, který se chová přiměřeně ke svému společenskému statusu v kapitalistickém liberálním prostředí, které je přes 25 let v ČR vytvářeno a utužováno od Klause až po Sobotku, a oligarchií korupčnických parlamentních stran, na objednávku oligarchie velkokapitálu.

Jak se ukazuje, Babiš se v tomto prostředí realizuje jako světaznalý, dravý a bezohledný podnikatel, jehož prioritním cílem je nekonečné hromadění vlastního majetku. Ale dělá to chytře. Na rozdíl od jiných „taky-podnikatelů“, to dělá v mezích zákonů, které si „kalouskové“ nachystali pro sebe, ale když jim nestačí, hrabou majetek i způsoby, které jsou nezákonné.

V důkazní nouzi se nyní Kalousek, a cela „proti-babišovská“ fronta, dovolávají morálky (vysmívané někdejším prezidentem Klausem a jeho ideologickými nohsledy), která není literou zákonů zabezpečena, ale kterou by se všichni, a zvláště ústavní činitelé a státní úředníci měli řídit. Je ale zřejmé, že „cestou práva“ si na Babišovi nic nevynutí, takže výsledkem jejich snažení je jenom předvolební proti-babišovská lživá propaganda.

Dnešní, již katastrofální stav popřevratové české politiky dospěl do takové krize, že vláda a parlament nejsou schopni žádné konstruktivní výkonné, ani legislativní aktivity. Otevřeně a naplno to prohlásil předseda KSČM, poslanec Filip, který se ujal iniciativy a rozhodl se v této záležitosti oslovit předsedy všech stran, zastoupených v parlamentu, s výzvou k řešení této krize.

Příčiny všeobecné krize státu Česká republika nespočívají v nefunkčnosti jeho institucí a jednotlivých zákonů a v nedůslednosti jejich uplatňování, ale v jejím politickém systému, daném platnou Ústavou. V tom, že uplatňuje politický systém tzv. parlamentní demokracie, která je založena takto:

Čl. 2 (1)

Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.

Čl.5

Politický systém je založen na svobodném a dobrovolném vzniku a volné soutěži politických stran, respektujících základní demokratické principy a odmítající násilí, jako prostředek k prosazování svých zájmů.

Když touto formulací je vlastně mocensky vyřazen deklarovaný suverén demokracie – lid

Ten lid je fakticky moci zbaven a vykázán pouze do funkce pasivního voliče („svých“!) zastupitelů, a který nemá právo si vybírat, ale jen hlasovat, buď pro kandidáty naoktrojované několika (1 až 4) stranami usazenými ve Sněmovně, nebo volby ignorovat a smířit se s tím, že bude opět okraden o další 4 roky svobodného života.

Tento politický systém panování partají a Sněmovny je rájem korupce, rozdělování prebend a lén funkcionářům stran a výnosných kšeftů s jejich kmotry, na náklady státního rozpočtu.

A mužem se vrátit k aféře Babiš. Pod vlivem lobbistů se vydávají zákony, které vyhovují zájmům nejsilnějších kapitálových korporací, jejich akcionářů a vlastníků (jako Babiš). Konkrétně třeba Zákon o dani z příjmu, nebo o Svěřenských fondech v novém obchodním zákoníku, které jim dovolují „optimalizova“ (rozuměj krátit) daně ze zisku a z příjmů. A dohánět zdroje státního rozpočtu zvyšováním DPH a dalších nepřímých daní, uvalených na všechen lid.

Z toho vyplývá, že:

Všeobecná krize společenského a ekonomického systému ČR je řešitelná pouze zásadními systémovými změnami!

Ty by měly směřovat k prosazení demokracie, ve které je lid skutečným držitelem nejvyšší moci, a jehož rozhodnutí jsou konečná – demokracie přímé!

To by se mělo stát požadavkem masových občanských iniciativ a kritériem v letošních volbách do Sněmovny pro volbu strany, která by se k takovému programu zavázala.

Autor: Zdeněk Trinkewitz | sobota 4.2.2017 16:58 | karma článku: 29.55 | přečteno: 1278x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 20.96 | Přečteno: 298 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.36 | Přečteno: 440 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 856 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 603 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2793 | Diskuse
Počet článků 493 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1088

Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...